De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze video’s tonen hoe indrukwekkend Google Now on Tap is

Gijs Ettes
10 juni 2015, 21:38
2 min leestijd
Deze video’s tonen hoe indrukwekkend Google Now on Tap is

Tijdens Google I/O onthulde de zoekgigant niet alleen Android M, maar ook de nieuwe Now on Tap-functie die Google Now slimmer en contextgevoeliger maakt. Voor dat laatste gebruikt de digitale assistent onder meer je locatie.

Lees verder na de advertentie.

Relevante antwoorden op je vragen

Op de Search Marketing Expo, een marketingevenement in Parijs, gaf Google een demo van Now on Tap waarin duidelijk werd dat je locatie wordt gebruikt om de context van je vraag nog preciezer te bepalen. In de video hieronder, die door een deelnemer is geschoten, is te zien dat Now on Tap de lengte van de nabijgelegen rivier de Seine kan bepalen, zonder dat de vraagsteller de naam van de rivier uitspreekt. Met het spraakcommando ‘Hoe lang is deze rivier’ wordt direct het juiste antwoord gegeven.

Hetzelfde is te zien in de video hieronder, waarin iemand van het conferentiecentrum wordt gebeld, zonder dat er een naam of telefoonnummer is opgegeven. Now on Tap zoekt automatisch naar resultaten en informatie die relevant zijn voor de vraag.

In de aankondigingsvideo’s van deze Google Now on Tap feature, waar tijdens Google I/O overigens geen aandacht aan werd besteed, zijn nog meer voorbeelden te zien van algemene vragen als ‘Hoe heet deze kerk’ en ‘Wanneer gaat dit restaurant open’ die op basis van je locatie juist worden beantwoord.

Google Now on Tap kan analyseren wat er op je scherm wordt getoond en die inzichten gebruiken voor het tonen van relevante antwoorden en informatie. Misschien nog wel belangrijker is de locatiefunctie, waarvan je nog meer voorbeelden ziet in dit filmpje en dit filmpje. Now on Tap blijft een reeks vragen juist beantwoorden, zelfs als de vraagsteller alleen ‘Wanneer’ zegt.

Kom meer te weten over Google Now

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu