Google Now on Tap in Android M developer preview 3 gebruiken

Gijs Ettes
17 september 2015, 11:25
1 min leestijd
Google Now on Tap in Android M developer preview 3 gebruiken

Medio augustus verscheen de developer preview 3 van Android Marshmallow. Google Now on Tap werkte toen nog niet, maar door de laatste versie van de Google-app te installeren kun je de slimme zoekfunctie nu wel alvast proberen.

Lees verder na de advertentie.

Google Now on Tap gebruiken in Android M developer preview 3

Voorwaarde is wel dat je developer preview 3 ook daadwerkelijk op je Android-toestel hebt draaien. Heb je dat niet, dan kun je weliswaar de nieuwe Google-app installeren, maar zul je geen gebruik kunnen maken van Now on Tap. Bij het lang indrukken van de homeknop zie je dan enkel het homescreen van Google Now.

Overigens zou Now on Tap eigenlijk in geen van de developer previews beschikbaar worden, maar de update van de Google-app (5.3.19.19.arm) brengt daar verandering in. Via deze link kun je het apk-bestand downloaden en installeren. Druk je vervolgens even de homeknop in, dan wordt de context van je scherm (tekst en links) gescand en verschijnen er relevante informatiekaarten. De huidige versie van Now on Tap is nog wel wat buggy.

Meer over developer preview 3

De derde developer preview van Android Marshmallow geeft een goede indruk van wat we kunnen verwachten van de nieuwe Android-versie. Zo zijn er interfacetweaks, een verticaal scrollende app-drawer en een nieuwe bootanimatie te vinden.  De uiteindelijke versie van Android 6.0 brengt ook grotere verbeteringen zoals de mogelijkheid om app-permissies te beheren, de energiebesparende functie Doze, ondersteuning voor Android Pay, vingerafdrukscanners en usb-c en betere multitasking.

Daarnaast biedt de handige functie Smart Lock voortaan ook de mogelijkheid om je automatisch in te loggen bij websites en apps. Lees er meer over in onze Android 6.0 Marshmallow preview.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu