Deze 3 nieuwe functies maken Google Now on Tap beter

Thomas Haenen
7 juli 2016, 13:11
2 min leestijd
Deze 3 nieuwe functies maken Google Now on Tap beter

Google’s Now on Tap brengt relevante informatie in beeld op je Android zonder dat je er naar op zoek moet. Het bedrijf heeft nu een vertaaloptie en verschillende andere handige functies toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Google Now on Tap update

Google Now on Tap is sinds Marshmallow een onderdeel van Android. De functie kan je op elk moment in vrijwel  elke app van relevante informatie voorzien, door de tekst en afbeeldingen in beeld te analyseren. Probeer je via e-mail een afspraak met iemand te maken, dan kan Now on Tap het direct in je agenda verwerken. Zoek je reviews van een restaurant op, dan  vertelt je telefoon  je wat de reistijd is naar die plek.  Met de nieuwe Google Now on Tap-update wordt de app uitgebreid met drie nieuwe mogelijkheden.

1. Teksten in beeld vertalen

Google Now on Tap update

Door de update kan Google Now on Tap  teksten in andere applicaties voor je vertalen. Het is vergelijkbaar met de vertaalfunctie in Chrome. Bekijk je in Google’s browser teksten in een vreemde taal, dan krijg je ook al een vertaaloptie aangeboden. Met Now on Tap wordt een soortgelijke functionaliteit uitgerold voor vrijwel elke Android-app met tekst.

Om de functie te activeren, moet je de homeknop van je Android-smartphone of -tablet enkele seconden ingedrukt houden. Vervolgens herkent de Google-app direct de vreemde teksten, die dan worden omgezet naar een door jou gekozen standaardtaal.

2. Productscanner voor  qr- en streepjescodes

Now on Tap kan je voortaan  sneller helpen met het vinden van relevante informatie over dvd’s, boeken en verschillende andere producten. Open de camera-app op je Android, breng de streepjescode in beeld en er wordt direct  een kaart getoond met meer informatie over het product. Zo kun je bijvoorbeeld in de winkel gebruikersreviews lezen. Ook qr-codes worden door de app herkend.

3. Nieuwe dingen ontdekken met Discover

Heb je geen specifieke vraag, maar wil je gewoon meer leren? Na het indrukken van  de homeknop kun je nu ook op de Discover-knop drukken. De app toont dan automatisch verschillende bronnen die relevant zijn voor de trefwoorden die je op dat moment in beeld hebt. Lees je bijvoorbeeld een artikel over Mars, dan krijg je video’s, afbeeldingen en websites die te maken hebben met de planeet, de NASA en andere gerelateerde onderwerpen.

Google Now on Tap gebruiken

Nederlandse gebruikers kunnen Google Now on Tap alleen via een omweg activeren. Nederlands wordt nog niet ondersteund, dus wil je één van de Now on Tap-functies uitproberen dan  moet je je taal aanpassen. Je moet kiezen  voor de Engelse, Franse, Duitse, Spaanse, Russische, Italiaanse of Portugese versie van de Google-app.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu