Zo ziet het vernieuwde Google Now eruit

Gijs Ettes
2 september 2015, 12:23
2 min leestijd
Zo ziet het vernieuwde Google Now eruit

Google onthulde gisteravond zijn nieuwe logo en dat heeft gevolgen voor de verschillende Google-apps en voor de look van de mobiele zoekmachine en de digitale assistent Google Now, die onderdeel uitmaakt van de Google-app.

Lees verder na de advertentie.

Mobiele zoekmachine en Google Now vernieuwd

Zoals je hieronder ziet, is de interface van Google Now iets aangepast en simpeler gemaakt. Informatiekaarten worden onderverdeeld in verschillende categorieën, wat het eenvoudiger moet maken om bepaalde content te vinden. Naarmate de dag vordert, worden kaarten gehusseld en groter of kleiner weergegeven, zodat je snel de meest relevante informatie ziet.

Bovenaan de app kun je op het Google-logo tikken om de doodle van die dag te bekijken. Wanneer je er vandaag op drukt, krijg je bijvoorbeeld informatie over de geschiedenis van het logo van Google.  De resultatenpagina van de zoekmachine op mobiel is ook iets aangepast. Je kunt nu horizontaal scrollen om bijvoorbeeld relevante plaatjes, nieuwsberichten en posts van Twitter te bekijken.

Reorganisatie en nieuw Google-logo

De afgelopen jaren kreeg Google al meerdere malen een nieuw logo, en gisteren is ook het beeldmerk van de zoekgigant op de schop gegaan. Google introduceert een nieuw logo, waarbij het nieuwe lettertype het meest opvalt. Het logo heeft dezelfde kleuren, maar oogt moderner en speelser dan voorheen. Ook moet het beeldmerk het voor gebruikers makkelijker maken om Google-producten en -diensten te herkennen.

Vorige maand kondigde Google`s mede-oprichter Larry Page een grote reorganisatie voor het bedrijf aan. De zoekgigant valt nu onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet, dat wordt geleid door Page en Sergey Brin, de andere oprichter van Google. Verschillende bedrijfstakken zijn losgekoppeld en Sundar Pichai, eerder Chrome OS- en Android-hoofd, is nu ceo van Google.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu