Speel 7 geinige Olympische Spelen-games in de Google-app

Thomas Haenen
8 augustus 2016, 16:50
2 min leestijd
Speel 7 geinige Olympische Spelen-games in de Google-app

Om de Olympische Spelen 2016 te vieren, kun je tijdelijk een aantal verborgen games vinden in de officiële Google-app voor Android. De zeven fruitige spellen zijn voor iedereen met een Android-telefoon of -tablet speelbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Olympische Spelen games

Je opent de spellen door op het Google-logo te tikken in de Google-app. Vervolgens verschijnt er direct een overzicht van de zeven ‘2016 Doodle Fruit Games’ in beeld. Het zijn simpele spellen, die wel optimaal de functies van je smartphone proberen te benutten.

Zo gebruik je in het ene spel je touchscreen om een ananas over het scherm te bewegen en moet je een andere keer weer je Android draaien en kantelen om een meloen in beweging te krijgen. Je voortgang en scores worden opgeslagen en je kunt ze op ieder moment heropenen.

De Google Olympische Spelen-games zijn slechts tijdelijk beschikbaar en verdwijnen waarschijnlijk weer zodra de Spelen voorbij zijn. Die vinden nog tot en met 21 augustus plaats in Rio de Janeiro. Van 7 tot 18 september volgen in dezelfde stad nog de Paralympische Spelen, maar het is nog onbekend of Google de feestelijkheden terugbrengt voor dat evenement.

Google verstopt wel vaker zogenaamde easter eggs in zijn logo. Vaak is dat rondom specifieke evenementen en historische gebeurtenissen, wat vaak beperkt blijft tot een aangepast logo. Soms zit er ook een video of een bijzonder trucje achter, maar het is voor het eerst dat Google zo uitgebreid uitpakt.

Het zoekbedrijf pakt sowieso flink uit voor de Olympische Spelen. Gebruikers kunnen via Google ook informatie krijgen over aankomende evenementen, tussenstanden en de medaillespiegel. Als je naar ‘Olympische Spelen’ zoekt, of specifieke sporters en sporten, krijg je een apart uiterlijk waarin de relevante informatie wordt uitgelicht.

Lees ook: Vijf Android-apps om de Olympische Spelen in Rio te volgen

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu