De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google One rolt uit in Nederland: 3 zaken die je moet weten

Thomas Haenen
10 januari 2019, 9:00
2 min leestijd
Google One rolt uit in Nederland: 3 zaken die je moet weten

Online je bestanden en foto’s opslaan bij Google wordt goedkoper. De betaalde versie van Google Drive verdwijnt vanaf deze maand en maakt plaats voor Google One.

Lees verder na de advertentie.

Google One-release in Nederland nabij

In de Verenigde Staten is Google One al ruim een jaar beschikbaar, maar binnenkort kunnen we er ook in Nederland mee aan de slag. Een eerste groep betaalde Google Drive-klanten heeft inmiddels bericht ontvangen dat hun abonnement wordt omgezet naar Google One. De Google One-website belooft nog dat de dienst snel uitrolt, maar de eerste gebruikers zijn inmiddels dus al overgezet.

De introductie van Google One in Nederland heeft behoorlijk lang op zich laat wachten. Al sinds mei vorig jaar claimt een pagina van Google dat de dienst ‘binnenkort beschikbaar’ is in Nederland. Een woordvoerder van het bedrijf liet toen nog weten dat Google One nog voor het einde van 2018 in Nederland zou verschijnen, maar die deadline werd uiteindelijk net niet gehaald.

google one-release

1. Wat is Google One?

Maak je een Google-account, dan krijg je gratis 15GB om bestanden op te slaan. Die ruimte wordt gebruikt voor zowel Google DriveGmail als Google Foto’s. Sla je echter veel foto’s en video’s met hoge resolutie op, dan heb je meer ruimte nodig en daar moet je voor betalen. Dat wordt met Google One goedkoper en makkelijker.

Met Google One betaal je een vast maandelijks bedrag om de opslagruimte van al je Google-diensten te upgraden. Of je nou veel mails ontvangen of video’s in hoge resolutie wil opslaan, beide kun je straks bij Google One kwijt. Ook krijg je met One verbeterde ondersteuning, met experts die je 24/7 kunt bereiken voor vragen.

Bovendien kun je de opslagruimte van Google One delen met maximaal vijf familieleden. Kies je bijvoorbeeld voor een abonnement van 2TB, dan kun je de helft daarvan met je partner delen en hoeven jullie maar één keer te betalen. Jullie bestanden blijven wel privé en onderling gescheiden.

2. Hoeveel kost Google One?

In de Verenigde Staten heb je al een Google One-abonnement vanaf 2 dollar per maand. Daarvoor krijg je 100GB opslagruimte. Dat is gelijk één van de pluspunten van Google One: het is een stuk voordeliger dan Google Drive. Voorheen kreeg je slechts 1TB bij het duurste abonnement. In totaal heb je drie opties:

  • 100GB voor 1,99 dollar per maand
  • 200GB voor 2,99 dollar per maand
  • 2TB voor 9,99 dollar per maand

Hoeveel Google One in Nederland KOST is nog onbekend. Waarschijnlijk zijn de europrijzen redelijk gelijk aan de dollarprijzen, en betaal je hier straks een tientje voor de grootste hoeveelheid opslagruimte.

Google One-release

3. Verdwijnt de gratis versie van Google Drive?

Nee, je gratis Google Drive-account met 15GB opslagruimte blijft gewoon bestaan. Alle betaalde Drive-abonnementen worden wel hernoemd naar Google One. Daarmee wil het zoekbedrijf waarschijnlijk duidelijker aan gebruikers laten weten dat je opslagruimte ook werkt op Gmail en Google Foto’s.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu