Google brengt slimme OnHub-router ook in Nederland uit

Gijs Ettes
19 oktober 2015, 9:01
1 min leestijd
Google brengt slimme OnHub-router ook in Nederland uit

De Google OnHub komt in het eerste kwartaal van 2016 ook naar Nederland, zo laat fabrikant TP-Link weten aan Droidapp. De slimme wifi-router van 229 euro  werd eind augustus in de VS gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

Google OnHub release in Nederland

De Google OnHub valt op door het cilindrische ontwerp en de eenvoudige bediening met de Google On-app voor Android en iOS. Maar misschien nog wel belangrijker: de wifi-router heeft een uniek antenne-ontwerp en software die op de achtergrond draait om ervoor te zorgen dat je wifi-netwerk steeds op volle snelheid gebruikt kan worden. Om de vijf minuten wordt automatisch het minst druk bezette wifi-kanaal gekozen. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde apparaten in je huis voorrang te geven om ervoor te zorgen dat je op bijvoorbeeld je pc en smartphone altijd de hoogste snelheid hebt.

Firmware-updates en beveiligingspatches haalt de OnHub automatisch op, waarbij de verbinding nooit onderbroken wordt. In totaal kunnen er 128 apparaten worden verbonden en de antennes van de OnHub ondersteunen 802.11 a/b/g/n/ac-wifi, de 2,4GHz- en 5GHz-band. Verder is het apparaat voorzien van een 1,4GHz dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen en een usb 3.0-aansluiting. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth Smart Ready, Weave en Zigbee/Thread, zodat je toekomstige slimme apparaten (domotica) probleemloos aan je wifi-netwerk kunt koppelen.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Droidapp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's