Zo voorkomt de router van Google een brakke wifi-verbinding

Gijs Ettes
19 augustus 2015, 8:15
2 min leestijd
Zo voorkomt de router van Google een brakke wifi-verbinding

Google is de samenwerking aangegaan met TP-LINK voor de lancering van een router. Het apparaatje onderscheidt zich door het fraaie design, eenvoudige bediening en het feit dat het automatisch firmware-updates downloadt en installeert.

Lees verder na de advertentie.

Altijd de snelste verbinding

De Google-router heet OnHub en moet eind deze maand verschijnen in de kleuren zwart en blauw. In de VS heeft de router een adviesprijs van 200 dollar, een fors bedrag dat Google verdedigt door de functies en het gebruiksgemak dat de OnHub biedt. De router heeft namelijk een uniek antenne-ontwerp en software die op de achtergrond draait om ervoor te zorgen dat je wifi-netwerk steeds op volle snelheid gebruikt kan worden. Bovendien is de OnHub met zijn mooie cilindrische ontwerp een apparaat dat je in het zicht wilt hebben, wat alleen maar goed is voor het bereik van je wifi.

https://www.youtube.com/watch?v=HNnfHP7VDP8

Om de vijf minuten kiest de OnHub automatisch het minst druk bezette wifi-kanaal. Ook kun je bepaalde apparaten in je huis voorrang geven om ervoor te zorgen dat je op je pc en smartphone altijd de hoogste snelheid hebt. Firmware-updates en beveiligingspatches haalt de OnHub automatisch op, waarbij de verbinding nooit onderbroken wordt. In totaal kunnen er 128 apparaten worden verbonden en de antennes van de OnHub ondersteunen 802.11 a/b/g/n/ac-wifi, de 2,4GHz- en 5GHz-band.

Het instellen van de router kan met de bijbehorende Google On-app voor Android en iOS. Met de app kun je ook zien welke apparaten veel bandbreedte verbruiken en waar mogelijk problemen zijn met je netwerk. In dat laatste geval geeft Google On suggesties voor verbetering. In de app is ook met een druk op de knop het wifi-wachtwoord te zien, dat je vervolgens gemakkelijk met anderen kunt delen.

De OnHub is verder voorzien van een 1,4GHz dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen en een usb 3.0-aansluiting. Tot slot is er ondersteuning voor Bluetooth Smart Ready, Weave en Zigbee/Thread, zodat je toekomstige slimme apparaten (domotica) probleemloos aan je wifi-netwerk kunt koppelen.

OnHub kopen

In de VS is de OnHub te reserveren via de Google Play Store, Amazon en Walmart. Of en wanneer de router naar de Benelux komt, is niet bekend. Wel zullen er andere fabrikanten als Asus in de toekomst met OnHub-routers komen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu