Placeholder
Redactie

market-tabletGoogle is ontevreden met de Android Market, meldt Forbes. De meeste gebruikers willen geen applicaties kopen, waardoor de Market niet van de grond komt. Eric Chu, de platform-manager van Android, heeft enkele ideeën om Android de komende maanden en jaren nog beter te maken. In vakjargon heet dit een ‘road map’. Gelukkig is Chu bereid om enkele toekomstplannen te onthullen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Chu is van plan om een in-app betaalsysteem te introduceren. Dit moet nog dit kwartaal gebeuren. Gebruikers kunnen dan in applicaties aankopen doen, zoals nieuwe levels kopen of speciale thema’s.

Daarnaast wil Chu een nieuwe betaalmogelijkheid introduceren. In de toekomst moet de betaling van applicaties gaan via mobiele telecomproviders. Stel, je koopt voor drie euro aan applicaties, dan zal dit bedrag van je rekening worden geschreven door je provider, bijvoorbeeld KPN of Vodafone. Op dit moment ondersteunt alleen AT&T deze betaalmogelijkheid, maar dit jaar moeten er meer providers volgen.

Chu wil het makkelijker maken voor gebruikers om applicaties te ontdekken in de Market, bijvoorbeeld door het waarderingsalgoritme aan te passen. Ook denkt Chu dat HTML 5 zorgt voor de komst van veel nieuwe applicaties, die met deze opmaaktaal gemaakt zijn.

Wij van Android Planet vragen ons af of Google niet een andere vernieuwing vergeet: de integratie van PayPal. Er gaan al een lange tijd geruchten rond dat Google en PayPal van plan zijn om samen te werken, maar deze samenwerking is tot nu toe nog niet van de grond gekomen. Aan de andere kant: als veel mobiele telecomproviders betalen via de Android Market ondersteunen, dan is PayPal eigenlijk niet meer nodig. Wat denken jullie?

Via: Forbes

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.