Google onthult slimme Asus OnHub-router

Erwin Vogelaar
27 oktober 2015, 18:41
1 min leestijd
Google onthult slimme Asus OnHub-router

Hoewel de eerste versie van Google’s OnHub-router nog in Nederland moet verschijnen, is de tweede versie inmiddels al onthuld. Deze keer wordt de slimme router gemaakt in samenwerking met Asus. Met de nieuwe OnHub is het mogelijk om je wifi te sturen via een handbeweging.

Lees verder na de advertentie.

Asus OnHub

Net als zijn voorganger heeft de Asus OnHub een cilindervormig design. Het moet er voor zorgen dat mensen het niet erg vinden om het apparaat in het zicht te plaatsen. Bijvoorbeeld op een tafel in de huiskamer. Hierdoor is er minder kans op obstructie van het wifi-signaal. Het unieke antene-ontwerp zorgt er tevens voor dat het wifi-netwerk altijd op volle snelheid gebruikt kan worden. De router kiest namelijk elke vijf minuten het wifi-kanaal dat het minst druk is.

asus onhub

Nieuw aan de Asus OnHub is de mogelijkheid om de wifi-snelheid van een specifiek apparaat te verhogen door over de router heen te zwaaien. Hoe deze Wave Control exact in zijn werk gaat is nog onduidelijk. De nieuwe Google OnHub is in de VS te reserveren voor 219.99 dollar. Wanneer Nederlanders hun wifi-snelheid omhoog kunnen wapperen is nog niet bekend.

De eerste OnHub router werd gemaakt door TP-Link en is eind augustus in de VS gelanceerd. In het eerste kwartaal van 2016 is het apparaat ook in Nederland beschikbaar voor 229 euro. De TP-Link OnHub zal naast de Asus OnHub blijven bestaan als een iets goedkopere versie. In de VS kost de TP-Link-versie 20 dollar minder. Afgezien van Wave Control is er in de specificaties van de OnHub niets veranderd. De OnHub ondersteunt 802.11 a/b/g/n/ac-wifi en de 2,4GHz- en 5GHz-band en heeft dezelfde poorten (één LAN-aansluiting en een USB 3.0-aansluiting). Wel is de Asus OnHub iets lichter.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu