Google ontkent minimale systeemeisen voor Android 3.0 Gingerbread

Android-GingerbreadEr ging een schok door de Android-gebruikende community, bij het nieuws dat Android 3.0 (Gingerbread) alleen op toestellen met 1 GHz processor en 512MB RAM te gebruiken is. De stiekeme hoop dat je ook Android 3.0 op je G1 zou kunnen installeren, leek daarmee in rook op te gaan. De geruchten blijken niet waar: de genoemde specs zijn alleen aanbevolen, het gaat niet om minimale systeemeisen: “1 Ghz, 512 Mb etc its not minimal requirments but recommended one.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Volgens Eldar Murtazin, allesweter van de website mobile-review.com, zal de firmware pas in oktober worden uitgebracht en volgen de eerste toestellen in november/december. Google-medewerker Dan Morrill reageert op de eerdere specs met: “I love it when people just make stuff up and report it as news.” Hij herinnert mensen eraan dat geruchten geen officiële aankondigingen zijn.

Maar omdat er vanuit Google weinig nieuws komt, zit er weinig anders op dan toch (met een korrel zout) maar te kijken wat er in het geruchtencircuit wordt gezegd. De Israëlische site NewsGeek heeft wat details van een insider gekregen, die anoniem wenst te blijven. Kort samengevat:

1. Android 3.0 (Gingerbread) wordt vóór de feestdagen uitgebracht
2. Android 3.0 heeft een compleet nieuwe gebruikersinterface. Het designteam wordt geleid door Mattias Durte.
3. Android 3.0 bevat een muziekspeler met een compleet nieuw uiterlijk.
4. Vanaf Android 3.0 kun je muziekdownloads via de Android Market aanschaffen (mogelijk ook voor oudere versies van het OS).
5. Google gaat DRM-vrije muziek streamen via een desktop-applicatie naar Android-toestellen, op basis van Simplify Media (een bedrijf dat ze eerder overnamen).
6. Er komt eindelijk een normale manier om je Android-toestel met je pc te synchroniseren. Details zijn schaars.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.