Google ontvangt laatste voorraad Nexus One

Google-Nexus-OneDe Nexus One is wat Google betreft klaar om te worden uitgefaseerd uit de eigen winkel. Het bedrijf heeft de laatste voorraad toestellen ontvangen en zal voor de overige verkoop verwijzen naar externe winkels. De Nexus One was het enige consumententoestel dat Google via de eigen webshop verkocht, maar dat bleek geen succes. In mei kondigde Google daarna aan, dat ze gaan samenwerken met operators en telecomaanbieders voor de verkoop van het toestel. Het aanvankelijke plan was om juist de traditionele aanbieders te omzeilen. Maar in de praktijk bleek dat klanten toch liever naar een winkel gaan, waar ze een toestel even in handen kunnen nemen. Ook bleek er nogal wat gedoe over de support van het toestel, omdat Google er niet op was ingericht om consumentenklachten over telefoontoestellen te beantwoorden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toch zal de Nexus One niet helemaal van de website verdwijnen: Google gaat het toestel online verkopen aan ontwikkelaars, die via een speciale website kunnen inloggen. Eerder verkocht Google al ontwikkeltelefoons (Android Developer Phone 1 en 2) via de webshop. In feite ging het daarbij om speciale uitvoeringen van de T-Mobile G1 en HTC Magic. De online verkoop bleek wel een succes bij early adopters, maar het grote publiek bereikte Google er niet mee.

In Nederland heeft Vodafone de Nexus One verkocht. Opvallend is dat Vodafone al een paar weken geen nieuwe voorraad meer heeft. Volgens een van onze tipgevers krijgt Vodafone ook geen nieuwe toestellen meer en is het toestel in feite end-of-life, maar het is onduidelijk of dat werkelijk zo is.

Meer info: Google Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.