De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google ontwikkelt slimme contactlens voor diabetespatiënten

Gijs Ettes
17 januari 2014, 7:59
1 min leestijd
Google ontwikkelt slimme contactlens voor diabetespatiënten
Google slimme contactlens

Google is momenteel bezig met het ontwikkelen van een slimme contactlens waarmee de drager pijnloos zijn suikerspiegel kan meten. De slimme contactlens heeft een kleine ingebouwde draadloze chip met een sensor die tussen twee lagen van de zachte lens wordt geplaatst. Deze meet vervolgens met behulp van je traanvocht hoe het is gesteld met je suikerspiegel.

Daarnaast is Google aan het kijken of er ook kleine led-lampjes in de contactlens kunnen worden geplaatst om de drager te waarschuwen als zijn suikerspiegel te hoog of te laag is. Die zouden dan bijvoorbeeld kunnen knipperen. Google heeft meerdere klinische studies uitgevoerd en hoopt met de slimme contactlens diabetespatiënten een hulpmiddel te geven om hun leven gemakkelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

De mede-oprichters van het project, Brian Otis en Babak Parviz, geven wel aan dat het nog flink aan de slimme contactlens gesleuteld moet worden, alvorens deze geschikt is voor gebruik door consumenten. Ook is hun team in gesprek met de Food and Drug Administration (FDA) om de slimme contactlens goedgekeurd te krijgen.

Daarnaast zoeken de bedenkers experts die kunnen helpen om de slimme contactlens naar de markt te brengen. Mogelijk worden er in de nabije toekomst apps ontwikkeld waarmee zowel de drager ervan als de huisarts de metingen van de lens gemakkelijk kunnen raadplegen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu