Google ontwikkelt slimme contactlens voor diabetespatiënten
Gijs Ettes

Google slimme contactlensGoogle is momenteel bezig met het ontwikkelen van een slimme contactlens waarmee de drager pijnloos zijn suikerspiegel kan meten. De slimme contactlens heeft een kleine ingebouwde draadloze chip met een sensor die tussen twee lagen van de zachte lens wordt geplaatst. Deze meet vervolgens met behulp van je traanvocht hoe het is gesteld met je suikerspiegel.

Daarnaast is Google aan het kijken of er ook kleine led-lampjes in de contactlens kunnen worden geplaatst om de drager te waarschuwen als zijn suikerspiegel te hoog of te laag is. Die zouden dan bijvoorbeeld kunnen knipperen. Google heeft meerdere klinische studies uitgevoerd en hoopt met de slimme contactlens diabetespatiënten een hulpmiddel te geven om hun leven gemakkelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De mede-oprichters van het project, Brian Otis en Babak Parviz, geven wel aan dat het nog flink aan de slimme contactlens gesleuteld moet worden, alvorens deze geschikt is voor gebruik door consumenten. Ook is hun team in gesprek met de Food and Drug Administration (FDA) om de slimme contactlens goedgekeurd te krijgen.

Daarnaast zoeken de bedenkers experts die kunnen helpen om de slimme contactlens naar de markt te brengen. Mogelijk worden er in de nabije toekomst apps ontwikkeld waarmee zowel de drager ervan als de huisarts de metingen van de lens gemakkelijk kunnen raadplegen.

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.