De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google speelt open kaart met nieuwe Open Source-website

Erwin Vogelaar
28 maart 2017, 20:36
2 min leestijd
Google speelt open kaart met nieuwe Open Source-website

Google Open Source is een nieuwe website waarop alle open source-projecten van het bedrijf te vinden zijn. Ook doet Google een boekje over hoe het bedrijf te werk gaat. 

Lees verder na de advertentie.

Google Open Source

Google is trots dat het veel open source-projecten heeft en laat dit daarom graag aan de wereld zien. Dit gebeurt op de mooie nieuwe website Google Open Source. De website valt niet alleen op door het design en de duizenden projecten, maar voornamelijk door de extra informatie die Google publiceert. In verschillende documenten is namelijk te lezen hoe Google werkt met open source. Zo geeft het bedrijf onder andere een kijkje in de manier hoe nieuwe projecten gelanceerd worden. “Door zo transparant mogelijk te zijn over open source, hopen we anderen te helpen hetzelfde te doen.”

google open source

Wel stelt Google op de documenten-pagina, dat deze informatie absoluut niet als een directe gids gebruikt moet worden. Elk bedrijf is anders en er is meer dan één manier om open source te doen. Toch is het bijzonder dat het bedrijf deze documenten publiceert. “Google gelooft dat open source goed is voor iedereen. Door open en vrij beschikbaar te zijn is samenwerking en de ontwikkeling van technologie mogelijk. Zo kunnen echte wereldproblemen opgelost worden.”

Op dit moment zijn er op de project-pagina meer dan tweeduizend projecten te vinden. Deze zijn in een flinke rij aan categorieën opgedeeld, zoals beveiliging, games, cloud en web. Hier zitten ook een hoop Android-projecten tussen. Zoals een tool om bestanden tussen Android en een pc te synchroniseren. Of een project waardoor ontwikkelaars makkelijker camera-functies in hun apps kunnen verwerken. Deze projecten zijn niet nieuw. Door ze echter samen te brengen en te combineren met die interne documenten, is Google Open Source onder andere een manier om ontwikkelaars te helpen betere Android-apps te maken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu