Google+ open voor allen, Android-app krijgt grote update

Redactie
20 september 2011, 19:26
2 min leestijd
Google+ open voor allen, mobiele app krijgt grote update

Google heeft naar eigen zeggen in de negentig dagen sinds Google+ is uitgerold 91 updates doorgevoerd aan haar sociale netwerk. Daar komen er nu zestien bij. Het belangrijkste is dat iedereen nu een profiel kan aanmaken op Google+, vooralsnog kon dit alleen op uitnodiging. Ook is het nu mogelijk om op personen te zoeken en Hangouts (videochats) te houden op je Android-telefoon. Ook is Google+ nu officeel in beta en niet meer in ‘field trial’.

Alle telefoons met Android 2.3 en een tweede camera aan de voorkant om mee te videobellen kunnen nu aan een Hangout deelnemen. Eerst kon dit alleen nog maar op de pc (de iOS-app krijgt deze functionaliteit binnenkort). Om dit te doen kun je een actieve Hangout vinden en besluiten om deel te nemen. Op de desktop kun je nu ook een Hangout On Air organiseren tot voor negen personen, en je kunt bij een normale Hangout ook je scherm delen, tekenen met Sketchpad of Google Docs gebruiken. Daarnaast is ook een Hangout API nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangout

Het is nu ook mogelijk om te zoeken in Google+. Zo zijn personen en relevante posts te vinden als je iets intikt in de Google+ zoekbalk. Wat kleinere wijzigingen zijn de mogelijkheid om je profielfoto op je mobiel te bewerken, je zelf in kunt stellen welke notificaties je wilt ontvangen en kun je de Google+ app nu ook op je SD-kaart opslaan. Daarnaast is de naam Huddle verdwenen, en vervangen door Messenger. Naast tekst kun je nu ook foto’s met andere leden van de groep delen via Messenger. Speciaal voor de gebruikers in India is SMS-ondersteuning verbeterd.

Mobiele wijzigingen

Misschien nog wel de beste feature is dat iedereen nu lid kan worden van Google+. Hiervoor ga je naar de website van Google+. De vernieuwde Android-app van Google+ is gratis te downloaden in de Android Market.

Bron: Google Blog (1) & Google Blog (2)

Downloaden via Android Market: Google+ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu