Google opent eigen winkel in Londen

Redactie
1 oktober 2011, 16:12
1 min leestijd
Google opent eigen winkel in Londen

Google heeft zonder hier al te veel aandacht aan te besteden vanochtend in Londen een eigen winkel geopend. In de Google-winkel worden Chromebooks en bijbehorende accescoires verkocht. Het is een winkel van ongeveer 87 vierkante meter gelegen in een groter winkelcomplex genaam de Tottenham Court Road PC World. Aangezien meer dan tachtig procent van de laptops verkocht worden via een fysieke winkel, is het logisch dat Google hier probeert haar laptops met het eigen besturingssysteem Chrome OS aan de man probeert te brengen.

Het is de eerste keer dat Google een officiële Google Store opent. Op 7 oktober volgt de tweede winkel in Essex en naar alle waarschijnlijkheid zullen er snel meer volgen. De Google Store is geheel ingericht in de sfeer van Google. Volgens het hoofd van consumentenmarketing van Google UK, Arvind Desikan, is de Google Store voorlopig vooral bedoeld als experiment.

Lees verder na de advertentie.

It is our first foray into physical retail. This is a new channel for us and it`s still very, very early days. It`s something Google is going to play with and see where it leads.

In de Google-winkel kunnen mensen met de Chromebooks spelen in de zogenaamde ‘Chromezone’. De eigen laptops van Google zijn nog geen doorslaand succes, en op deze manier kunnen ze gemakkelijker potentiele klanten in aanraking laten komen met de Chromebooks. Als de Google Store aanslaat lijkt het logisch dat andere producten zoals telefoons en tablets met Android snel zullen volgen. Dit model pakte ook goed uit voor Apple, die ook in haar eigen winkels haar producten verkoopt en hier bepaald niet slechter van wordt.

Categorie: Google
Spotlight: Chromebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's