Google opent met Google Shopper de aanval op ShopSavvy

Wouter Nijsen
19 februari 2010, 21:03
2 min leestijd
Google opent met Google Shopper de aanval op ShopSavvy
Google Shopper History Favorites

ShopSavvy is een applicatie waarmee je via het scannen van een barcode online prijzen van produkten kunt vergelijken. Sinds de lancering is het één van de populairste Android-applicaties en kwam het zelfs in officiële Android demofilmpjes voor omdat het goed de mogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem liet zien. En dat succes is niet onopgemerkt gebleven, gezien het feit dat er meer applicaties in de Android Market verschenen die hetzelfde trucje probeerden te evenaren. Eerder vandaag schreven we bijvoorbeeld over StreepjescodeScanner, een Nederlandse applicatie.

Wellicht een beetje laat, maar nu mengt ook Google zich in deze strijd met een eigen prijsvergelijkingsapplicatie in de vorm van Google Shopper.

Met deze applicatie van Google Labs kun je op drie manieren een product zoeken, namelijk door het scannen van de barcode of een afbeelding (DVD-cover), door het inspreken van de productnaam, of door de naam van het product in te typen. Vervolgens toont Google Shopper de prijs van het product bij verschillende webwinkels, daarnaast zijn er reviews en specificaties te vinden. Binnen de applicatie is het mogelijk de resultaten te bewaren of te delen met vrienden via bijvoorbeeld e-mail, Facebook of Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Helaas zijn de resultaten nu alleen nog beschikbaar in dollars, maar op termijn zal de applicatie wereldwijd te gebruiken zijn om snel de laagste prijs van een product op te zoeken.

Blijft wel de vraag over of gebruikers op een kopie-applicatie van Google zitten te wachten, terwijl het origineel al sinds de lancering van Android in de Market te vinden is. Ook kun je je afvragen wat Google met de zoekopdrachten doet; het is immers mogelijk per gebruiker met behulp van Google Shopper een aardig profiel op te bouwen wat betreft interesses. Ontpopt Google zich nu helemaal als Big Brother? Downloaden kan in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

Via: Google Mobile Labs

Spotlights: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's