Google opent officiële Google TV-site

Redactie
4 oktober 2010, 22:01
2 min leestijd
Google opent officiële Google TV-site
google tv

Google heeft de officiële webpagina voor Google TV geopend. Het ziet er prima uit en biedt onder andere de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen langs alle mogelijkheden. Google TV is gebaseerd op Android en zal voor het eerst te zien zijn in apparatuur van Logitech en Sony. De eerste aankondigingen voor apparaten kunnen we binnenkort al verwachten, maar helaas zullen die vooral gericht zijn op de VS.

Ook wat het aanbod van content betreft valt te vrezen, dat de nadruk aanvankelijk vooral op de VS zal liggen. De eerste aankondigingen spreken namelijk over HBO, die honderden tv-uren heeft aangepast voor de Google TV via HBO Go. Abonnees kunnen hun favoriete tv-series on demand in beeld krijgen via een geoptimaliseerde website voor Google TV. Ook heeft de NBA gezorgd voor NBA Game time, een applicatie waarmee je realtime sportuitslagen kunt zien. NBC Universal heeft samengewerkt met Google om CNBC Real-Time uit te brengen, een app waarmee je je favoriete aandelenkoersen kunt volgen. En Turner Broadcasting is van plan om websites zoals CNN, Cartoon Network en Adult Swim aan te passen om via Google TV te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Google sluit zich nu in het illustere rijtje aan van twee voorgangers: Microsoft met het wat in vergetelheid geraakte Media Center en Apple met de pas gelanceerde tweede generatie Apple TV. Voor de knutselaars levert de Apple TV hooggespannen verwachtingen op, want er blijkt iOS op te draaien en je kunt er buiten Apple om eenvoudig apps op installeren.

Of dat ook bij de set-top box van Logitech mogelijk is zal na woensdag blijken, want dan is er een media-event van Logitech gepland waar de nieuwe Apple TV-producten zullen worden aangekondigd. Google TV biedt standaard al de mogelijkheid om apps en widgets te gebruiken. En uiteraard zit er ook een zoekfunctie in.

Meer info: Google TV

Wat de apps betreft: onderstaande video geeft meer informatie daarover.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's