Google neemt Owlchemy Labs over, heeft grootse vr-plannen

Thomas Haenen
11 mei 2017, 10:22
2 min leestijd
Google neemt Owlchemy Labs over, heeft grootse vr-plannen

Google heeft bekendgemaakt dat het Owlchemy Labs heeft overgenomen. Dat suggereert dat de zoekgigant zijn aanbod van virtual reality-applicaties fors wil uitbreiden.

Lees verder na de advertentie.

Google Owlchemy Labs overname

Owlchemy Labs is verantwoordelijk voor enkele van de populairste virtual reality-games tot nu toe, waaronder Job Simulator en Rick and Morty: Virtual Rick-ality. Het zijn relatief toegankelijke spellen die tegelijkertijd een goed idee geven van wat er allemaal met virtual reality mogelijk is. De ontwikkelaar is nu voor een onbekend bedrag overgenomen door Google.

De games van Owlchemy Labs verschenen tot nu toe altijd voor verschillende virtual reality-platformen, waaronder PlayStation VR, HTC Vive en de Oculus Rift. Owlchemy laat weten dat het ook na deze overname voor andere platformen aan de slag gaat, en dus niet exclusief voor Google’s platformen.

Google Owlchemy Labs

Alex Schwartz, één van de oprichters van Owlchemy, geeft in een interview met The Verge aan dat zijn team nu onder andere aan de slag gaat met het ontwikkelen van games voor Daydream VR. Dat is Google’s virtual reality-platform voor smartphones, dat eind vorig jaar gelanceerd werd. Wel zegt Schwartz dat hij het belangrijk vindt om ook voor andere platformen te ontwikkelen, zodat ontwikkelaars gezamenlijk betere implementaties van vr kunnen ontwikkelen.

Google en virtual reality

Daydream is echter niet het enige vr-product dat Google in ontwikkeling heeft, aldus Relja Markovic, Google’s hoofd van virtual en augmented reality in hetzelfde interview. “We hebben vrij hoge verwachtingen [van virtual reality],” zegt Markovic. “Daydream is een fantastisch product, en ik ben er ontzettend trots op. Maar er zullen nog vele, vele dingen volgen.”

Vermoedelijk licht het bedrijf binnenkort al een tipje van de sluier op. Volgende week vindt namelijk Google I/O plaats, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar het bedrijf zijn plannen voor de komende tijd ontvouwt. Vorig jaar werd Daydream op het evenement gepresenteerd, dit jaar verwachten we dat Google enkele verdere virtuele stappen gaat zetten.

→ Lees ook: Dit verwachten we van Google I/O 2017

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu