Google past berekening app-ranglijsten voor Android Market aan

Redactie
6 april 2011, 17:54
1 min leestijd
Google past berekening app-ranglijsten voor Android Market aan
myyearbook

In de ontwikkelaarscommunity van Android groeit het gerucht dat Google het algoritme heeft aangepast, waarmee ze de ranglijsten voor Android-apps berekenen. Geoff Cook, CEO van de sociale netwerksite myYearbook zag zag zijn app opeens van nummer 63 naar nummer 11 omhoogschieten in de categorie Sociaal. De bekende Twitter-app Seesmic steeg van 39 naar 10 en de incheckapplicatie Gowalla steeg van 78 naar 18 in hun respectievelijke categorie. Andere apps daalden juist sterk in de ranglijsten, zoals het spelletje Tic Tac Toe. De cijfers zijn afkomstig uit de Android App Tracker.

Volgens ontwikkelaar Geoff Cook heeft het te maken met het feit, dat Google meer rekening houdt met dagelijkse actieve gebruikers, of aantal dagelijkse gebruikers vergeleken met maandelijkse gebruikers. Ze proberen daarmee de ‘stickyness’ of ‘engagement’ van een app beter mee te laten tellen. Een app als myYearbook is iets wat je langere tijd blijft gebruiken en waarbij je vrijwel dagelijks terugkeert, terwijl je bij Tic Tac Toe al erop uitgekeken bent. Ook al hebben beide apps dezelfde downloadcijfers, het gebruik is heel verschillend.

Lees verder na de advertentie.

Cook vindt het een positieve ontwikkeling, omdat het ontwikkelaars en uitgevers meer stimuleert om apps te maken die daadwerkelijk worden gebruikt, ook op langere termijn. Hij vindt dat de ranglijsten makkelijk gemanipuleerd kunnen worden met reclame of andere technieken.

Google wilde niet reageren, maar Eric Chu, baas van het Android Developer Ecosystem, zei vorige maand wel dat Google momenteel bezig is om het algoritme dat de ranking in de Android Market bepaalt, sterker te maken.

Via: GigaOM

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu