De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google past teruggavebeleid Android Market niet aan

Redactie
19 november 2011, 18:30
1 min leestijd
Google past teruggavebeleid Android Market niet aan
Google past teruggavebeleid Android Market niet aan

De laatste dagen is er veel ophef ontstaan over het teruggavebeleid van Google. Nu heb je vijftien minuten de tijd om een gekochte app te retourneren waarbij je je geld direct terugkrijgt, maar in een ontwikkelaarsversie van de Android Market stond opeens vermeld dat deze periode verlengd zou worden tot 48 uur. Dit zou betekenen dat als je bijvoorbeeld een game koopt en deze in twee dagen uitspeelt je probleemloos je geld weer terugkrijgt, iets waar veel ontwikkelaars niet blij mee zijn. Nu blijkt dat deze ophef onnodig was en dat er niets verandert aan het teruggavebeleid.

De 48 uur die genoemd worden blijkt echter niet om de eindgebruikers te gaan, maar om de periode dat Google zelf het verdiende geld moet teruggeven. Het is jammer dat er niets wijzigt aan het teruggavebeleid zelf, maar het is wel goed dat Google er voor zorgt dat je als gebruiker op tijd je geld terugkrijgt als je gekochte app niet helemaal is wat je ervan verwachtte.

Lees verder na de advertentie.

Dat Google haar klanten 48 uur de tijd zou geven om een app uit te proberen zou niet al te vreemd zijn. Tot vorig jaar kon je 24 uur lang een app uitproberen en je geld terugkrijgen als deze niet goed bleek te zijn. Dit werd toen veranderd naar 15 minuten, een periode die eigenlijk veel te kort is om de meeste apps goed uit te proberen.

De bewuste quote uit de ontwikkelaarsvoorwaarden die zorgde voor de ophef:

Products that cannot be previewed by the buyer (such as applications): You authorize Google to give the buyer a full refund of the Product price if the buyer requests the refund within 48 hours after purchase.

Bron: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu