De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pay mogelijk binnenkort in Nederland beschikbaar

Thomas Haenen
4 september 2018, 12:18
2 min leestijd
Google Pay mogelijk binnenkort in Nederland beschikbaar

Betaaldienst Google Pay wordt mogelijk binnenkort geïntroduceerd in Nederland. De app is plotseling beschikbaar voor sommige gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google Pay release Nederland binnenkort?

De uitrol van Google Pay in Nederland is begonnen, zo suggereert een tweet van Alexander Klöpping. De oprichter van Blendle deelde een (Nederlandstalige) mail die hij heeft ontvangen van de betaaldienst. Daarin wordt uitgelegd dat Google Pay vanaf nu gebruikt kan worden voor “eenvoudig afrekenen op het internet, in winkels en bij Google-producten.”

Dat is opmerkelijk, want Google heeft nog geen officiële introductie van de betaaldienst in Nederland aangekondigd. Google Nederland was niet direct bereikbaar voor commentaar. Het is daardoor onduidelijk of het om een foutje gaat, of dat Pay inderdaad vanaf vandaag uitgerold wordt in Nederland.

Google Pay is de betaaldienst van het zoekbedrijf waar je je creditcard en andere betaalpassen aan kunt koppelen. Online kun je simpelweg inloggen met je Google-account om ergens te betalen, terwijl je in de winkel straks je smartphone gebruikt om contactloos te betalen. De Google Pay-app is echter nog niet beschikbaar in de Nederlandse Play Store.

Google Pay downloaden

Download je het installatiebestand van Google Pay via een website als APKMirror, dan kun je echter wel al direct inloggen (lees ook onze instructies voor het installeren van apk-bestanden). De app werkt volledig in het Nederlands, al wordt je voor sommige vragen nog doorverwezen naar een Engelse ondersteuningspagina. Helemaal volledig functioneert de app nog niet: zodra je een pas probeert te koppelen zegt Pay dat je deze nog niet kunt gebruiken om te betalen in de winkel.

Omdat Google Pay al geruime tijd beschikbaar is voor verschillende Belgische banken, is het op zich logisch dat het zoekbedrijf een Nederlandse versie van de app heeft. Desalniettemin kon je de app tot voor kort helemaal niet openen in Nederland. Dat suggereert dat een uitrol niet al te lang meer op zich laat wachten.

Google lijkt dit jaar langzaam maar zeker steeds meer diensten en apparaten in Nederland beschikbaar te maken. Zo kun je sinds deze zomer Nederlands praten tegen de Google Assistent, en is sinds vorige week YouTube Premium beschikbaar in ons land. Ook brengt het bedrijf voor het einde van het jaar hier Google Home en Home Mini uit. Daarmee is het vrij redelijk om te verwachten dat Google Pay ook op korte termijn hier wordt uitgerold.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu