De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pay werkt niet meer op sommige Pixel-telefoons na laatste update

Mike Peek
12 maart 2022, 12:07
2 min leestijd
Google Pay werkt niet meer op sommige Pixel-telefoons na laatste update

Als je een Google Pixel hebt, merk je na het installeren van de laatste software-update mogelijk dat Google Pay niet meer werkt. Verschillende gebruikers melden dat contactloos betalen momenteel onmogelijk is.

Lees verder na de advertentie.

Google Pay werkt niet meer na Android-update

Google Pay werkt niet

Sommige Google Pixel-bezitters melden dat Google Pay niet meer werkt. Ze kunnen niet langer contactloos betalen met hun smartphone na het installeren van de nieuwste ‘feature drop’ voor Android 12L. Het gaat vooralsnog om gebruikers van de Google Pixel 4a, Pixel 4a 5G en de Pixel 5. De update is nog niet beschikbaar voor de nieuwste Pixel 6 en Pixel 6 Pro, dus deze toestellen hebben er sowieso geen last van.

Niet alle smartphones van Google zijn getroffen, de kwestie lijkt zich willekeurig voor te doen. Het is natuurlijk wel lastig, omdat sommige mensen überhaupt geen fysieke bankkaarten meer bij zich hebben. Je kunt dan dus niet meer afrekenen in de supermarkt met behulp van de NFC-chip. Online betalen is nog wel mogelijk.

Het probleem lijkt te zitten in de certificatie van de Pixel-telefoons. Gebruikers krijgen te zien dat hun telefoon niet aan de software-standaard voldoet, terwijl dat wel het geval zou moeten zijn. 9to5Google heeft Google om een reactie gevraagd. De verwachting is dat de zoekgigant het probleem met een toekomstige update kan verhelpen.

Google kampt met meer softwareproblemen

Als Google Pay niet meer werkt is dat erg lastig en helaas kampt Google de laatste maanden met wel meer softwareproblemen. Zo zaten de paradepaardjes van het bedrijf, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, lange tijd vol vervelende bugs. De december-beveiligingsupdate moest zelfs tijdelijk worden teruggetrokken omdat hij allerlei nieuwe problemen introduceerde.

Kun jij nog betalen met Google Pay of werkt de betaaldienst bij jou ook niet? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Lees het laatste nieuws over Google:

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4a
Google Pixel 4a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu