De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google komt met People api voor ontwikkelaars, dit kun je ermee

Gijs Ettes
11 februari 2016, 9:05
1 min leestijd
Google komt met People api voor ontwikkelaars, dit kun je ermee

Google heeft een api ter beschikking gesteld aan ontwikkelaars die geïmplementeerd kan worden in apps en meer contactgegevens kan verzamelen. De People api kan onder meer adressen en verjaardagen opvragen, mits de gebruiker hiervoor toestemming geeft.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met de People api

people api

De People api is in wezen een samenvoeging van de Google+ api en Contacts api en kan gebruikt worden om in één keer relevante gegevens van je contacten op te vragen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van nieuwe protocollen en technologieën. Op termijn moet de People api de Contacts api vervangen, maar voorlopig blijft laatstgenoemde nog werken, zo laat  Google weten in de aankondigingsblog.

De People api kan naast (privé) adressen en verjaardagen ook bijvoorbeeld telefoonnummers en e-mails opvragen. Google hoopt dat de nieuwe api het voor ontwikkelaars gemakkelijker maakt om applicaties en web-apps te maken die op een slimme manier gebruikmaken van contactinformatie. Apps die momenteel al om permissie vragen voor toegang tot je contacten zijn WhatsApp, Snapchat en Facebook.

Vanaf Android 6.0 Marshmallow is het overigens mogelijk om zelf te bepalen welke permissies apps mogen hebben. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde apps toegang tot je contacten ontzeggen, al loop je dan wel de kans dat de app niet meer naar behoren werkt.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu