Google Phone al in handen van Google-medewerkers

Redactie
12 december 2009, 20:29
2 min leestijd
Google Phone al in handen van Google-medewerkers
nexus one

Op Twitter was vandaag meerdere malen te lezen dat medewerkers van Google een telefoon hebben gekregen om te testen deze vakantieperiode.
Het begon met een tweet van een Google-productmanager die Techcrunch naar voren bracht:

Stuck in mass of traffic leaving work post last all hands of 2009. ZOMG we had fireworks and we all got the new Google phone. It`s beautiful.

Hierna volgde de tweet van Jason Howell, die zegt er ook een in handen te hebben. Het zou gaan om een toestel van HTC met daarop Android 2.1.

Lees verder na de advertentie.

The new Google Phone runs on HTC hardware. I saw it w/ Android 2.1. Homescreen has new visual enhancements like animated desktop wallpaper. Supposedly, Google employees were given tons of these phones today. unlocked

Ook een vriend van een Google-medewerker gaf in een tweet aan de telefoon in handen te hebben gehad:

A friend from Google showed me the new Android 2.1 phone from HTC coming out in Jan. A sexy beast. Like an iPhone on beautifying steroids

Google geeft op hun eigen Mobile Blog aan dat het waar is dat de medewerkers een eigen product gaat testen, in het kader van “eat your own dogfood” (een uitdrukking om aan te geven dat je je eigen producten zelf ook moet gebruiken).

Overal duiken nu meer geruchten over deze Google-telefoon. Het zou gaan om een Google-branded telefoon, die alleen door Google wordt verkocht en simlockvrij is. Mogelijk wordt het ook via T-Mobile aangeboden. Het ziet ernaar uit dat het om speciaal aangepaste versie van de HTC Passion met de Snapdragon chipset gaat, met een mooi scherp OLED touchscreen en een behuizing die dunner is dan de iPhone. Het toestel heeft geen geen toetsenbord. Er zitten twee microfoons in, waarvan eentje om het omgevingsgeluid weg te halen en een grote camera, groter dan meeste telefoons. Mocht je niet van touchscreen houden dan zit er een geavanceerde speech-to-text-functie in.

De lancering van de telefoon zou plaats vinden in januari, waarschijnlijk rond de CES die 7 januari 2010 begint in Las Vegas.

Als de geruchten waar zijn dan komt er een heel mooi toestel onze kant op die Google zelf maakt en beheert. Wat denken jullie ervan?

via TechCrunch

Update: foto geupdate naar een foto gemaakt door @CoryOBrien

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's