De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Screenshots: zo ziet de nieuwe Google Photos-app eruit

Redactie
25 mei 2015, 9:10
2 min leestijd
Screenshots: zo ziet de nieuwe Google Photos-app eruit

Er zijn vermeende screenshots opgedoken van Google Photos, de nieuwe fotodienst die losstaat van Google+ en  op enkele vlakken is vernieuwd. De app laat je onder meer foto’s organiseren, bewerken en delen met anderen.

Lees verder na de advertentie.

Google Photos screenshots

De Google Photos screenshots hieronder geven een goede indruk van het design en de mogelijkheden van de foto-app. Wel is de kans aanwezig dat de uiteindelijke applicatie iets afwijkt, aangezien we te maken hebben met een vroege versie van Photos. De screenshots zijn in handen gekomen van Android Police.

Na het starten van Google Photos zie je een animatie van een vuurrad en enkele schermen die de werking van de app uitleggen. Je kunt foto’s automatisch labelen en organiseren, snel zoeken op basis van steekwoorden en eenvoudig beeldmateriaal uploaden en delen.

De interface heeft in vergelijking met de Google+-app een opfrisbeurt gekregen met verschillende weergaven. Zo geeft de ‘Comfortable view’ een overzicht met foto’s als tegels onder elkaar, voor elke dag of maand.

Met een knijpbeweging met je vingers kun je een foto nader bekijken, of weer uitzoomen naar de tegelweergave. Ook is het mogelijk om met een sleepbeweging meerdere foto’s tegelijkertijd te selecteren, zodat je ze niet afzonderlijk hoeft aan te tikken. Foto’s zijn middels een link met anderen te delen, waarbij je locatiegegevens eventueel weg kunt laten. De gedeelde links zijn achteraf weer uit te schakelen, zodat ze niet meer werken.

Autoawesome is in Google Photos vervangen door een nieuwe ‘Assistent’-functie die meer mogelijkheden biedt voor gebruikers om zelf toffe albums, animaties, filmpjes, collages en verhalen te maken. De vroege versie van de app is was dit betreft wel nog wat beperkt en laat je alleen filmpjes, gifs en collages maken van tussen de twee en negen foto’s. De Assistent houdt je ook op de hoogte van automatische back-ups die je kunt maken en helpt je om ruimte op je Android-toestel vrij te maken.

Uiteraard zijn foto’s bij te snijden, te bewerken en fraaier te maken door de belichting aan te passen en filters toe te voegen. Nieuw is een rotatiewiel dat je in staat stelt om veel preciezere bewerkingen te doen. Heb je daar geen zin in, dan kun je net als voorheen  op het toverstafje drukken om de foto automatisch mooier te maken.

Tot slot kun je Google Photos straks ook via het web benaderen door naar photos.google.com te gaan. Op dit moment kom je dan nog terecht bij het fotogedeelte van Google+. Wanneer Google Photos officieel wordt gelanceerd, is nog niet bekend. We verwachten dat Google aankomende donderdag tijdens de Google I/O meer over de fotodienst bekendmaakt.

Wat zijn  jouw eerste indrukken van Google Photos? Deel ze  in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's