‘Google onthult binnenkort fotodienst Photos’

Redactie
20 mei 2015, 13:25
1 min leestijd
‘Google onthult binnenkort fotodienst Photos’

Google gaat binnenkort zijn fotodienst Google Photos onthullen, die losstaat van Google+ en nauw gaat samenwerken met andere sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans Bloomberg, dat een goede reputatie heeft opgebouwd rondom geruchten over nog niet aangekondigde techproducten en -diensten. De geruchten over een van Google+ onafhankelijke fotodienst gaan al veel langer, maar de release van Photos lijkt nu echt dichtbij te komen. Het nieuwe Google Photos krijgt een eigen website en app, en wordt hierdoor niet meer weggestopt ergens achter een Google+ sectie.

Dit moet je weten over  Google Photos

Google+ foto's Google Drive

Google Photos zou een integratie met Twitter en Facebook bieden, waarbij foto’s van de sociale netwerken automatisch naar de fotodienst van Google kunnen worden geïmporteerd. Daarnaast blijven de bewerkingsopties, zoals het bijsnijden en de filters, hoogstwaarschijnlijk behouden. Dit geldt naar verluidt ook voor de opslagfuncties, waarbij het voor gebruikers mogelijk is om onbeperkt foto’s op te slaan in een resolutie van maximaal 2048 pixels.

Onlangs maakte Google alle foto’s uit de cloud nog beschikbaar via Drive en de bijbehorende Drive-app. Mogelijk is dit één van de eerste stappen die leidt naar het nieuwe Google Photos, waarbij foto’s op Drive worden opgeslagen en er vervolgens een aparte app komt. Dat gebeurt nu ook al met Documenten en zelfs Photos, alleen leidt laatstgenoemde naar een sectie binnen de Google+ app.

Laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu