Google stopt met Picasa, laat gebruikers overstappen naar Foto’s

Google gaat stoppen met fotodienst Picasa. Het bedrijf trekt de komende maanden de stekker uit de dienst en gaat zich volledig richten op Google Foto`s.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Picasa stopt

Google schrijft in een blogpost aan dat het lang heeft moeten nadenken om met Picasa te stoppen. De zoekgigant  geeft aan zich liever te focussen op één fotodienst, omdat Google Foto`s meer functionaliteiten biedt en beter tussen verschillende platformen werkt. Hierdoor zou er geen plek meer zijn voor Picasa. Wel laat Google Picasa-gebruikers  om een simpele manier overstappen.

Picasa stopt

Gebruikers van Picasa kunnen bij Google Foto`s inloggen om al hun foto`s en video`s terug te vinden. Hier kunnen zij foto`s blijven uploaden en organiseren. Mensen die Google Foto`s liever niet gebruiken, kunnen terecht bij een webpagina om beelden  te bekijken, downloaden of verwijderen. Het maken en bewerken van fotoalbums kan alleen in Google Foto`s.

Google benadrukt dat de veranderingen niet direct worden doorgevoerd. Vanaf 1 mei worden beelden uit Picasa overgezet naar Foto`s. Tot maand krijgt de fotodienst nog updates van Google.

Meer over Google Foto`s

Google Foto`s werd vorig jaar geïntroduceerd en is volgens de zoekgigant een `veilige privé-omgeving voor al je kiekjes`. De dienst laat je een onbeperkt aantal beelden opslaan in de cloud en sorteert ze automatisch op dagen. Foto`s worden tot maximaal 16 megapixels opgeslagen en video`s tot 1080p. Zijn beelden van een hogere kwaliteit, dan worden ze automatisch gecomprimeerd.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.