‘Google onthult nieuwe Pixel-toestellen op 5 oktober’

Thomas Haenen
24 augustus 2017, 9:14
1 min leestijd
‘Google onthult nieuwe Pixel-toestellen op 5 oktober’

De volgende Google Pixel wordt op 5 oktober aangekondigd. Het toestel krijgt de allernieuwste hardware, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 aankondiging binnenkort

Hoewel de definitieve versie van Android 8.0 (Oreo) deze week werd uitgebracht, laat Googles nieuwe hardware nog iets langer op zich wachten. Hoewel in de voorbije weken al veel details over de opvolger van de Google Pixel zijn verschenen, volgt de aankondiging pas over ruim een maand.

android-beveiligingsupdate mei

Blass weet tevens te melden dat het toestel beschikt over een Snapdragon 836-chipset. Dat is opvallend, omdat alle vlaggenschepen die de afgelopen maanden verschenen, beschikken over de Snapdragon 835-chipset. Google lijkt dus de eerste fabrikant met de nieuwe hardware van Qualcomm te worden.

Specificaties van de Google Pixel 2

De Google Pixel 2 beschikt volgens bronnen over een 5 inch-scherm en 12 megapixel-camera. Het toestel heeft geen voorkantvullend scherm, zoals andere recente topmodellen, maar de randen rond het beeld zijn wel kleiner dan bij de originele Pixel. Bovendien zitten er druksensoren in de behuizing. Net als op de HTC U11 kun je daardoor acties uitvoeren door in de zijkant te knijpen. Ook een Google Pixel XL 2, een variant met groter scherm maar verder dezelfde hardware, zou in de maak zijn.

Google komt op 5 oktober waarschijnlijk nog met verschillende andere producten. Eerder deze week doken geruchten op over een opvolger voor de Chromebook Pixel, Googles krachtige laptop. Daarnaast zouden een kleine variant van de Google Home en een koptelefoon met ingebouwde Google Assistant verschijnen.

Lees ook: dit zijn Googles 5 nieuwe producten voor dit najaar

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu