De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google Pixel 2 krijgt geen voorkantvullend scherm’

Rick van der Veer
9 augustus 2017, 11:02
2 min leestijd
‘Google Pixel 2 krijgt geen voorkantvullend scherm’

Googles nieuwe vlaggenschip, de Pixel 2, is al meerdere keren gelekt. Nu is het toestel op scherpe render te zien, maar zonder het voorkantvullende scherm dat eerder genoemd werd.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 te zien in afbeeldingen

De renders in kwestie zijn gemaakt door PhoneArena en gebaseerd op blauwdrukken en een aantal gelekte foto’s. Het toestel heeft aardig wat weg van zijn voorganger, met de vingerafdrukscanner op dezelfde plek. De achterkant bevat een stuk minder glas: meer dan driekwart van het oppervlak bestaat uit metaal of plastic. Aan de rechterzijkant zitten de volume- en power-knoppen, terwijl de linkerzijkant helemaal leeg is.

Google Pixel 2 afbeeldingen

In deze renders is ook de koptelefoonaansluiting niet aanwezig. Google volgt hiermee de trend die sommige andere smartphonefabrikanten hebben ingezet. Een trend die niet wordt gevolgd, is het wegwerken van schermranden. De Pixel 2 krijgt volgens de renders nog altijd een forse rand aan de boven- en onderkant van het toestel. Daardoor is er wel ruimte voor stereoluidsprekers, een feature die de Google Pixel van vorig jaar niet had.

Uit de renders zijn een aantal dingen nog niet op te maken. Zo is het nog onduidelijk of het toestel waterdicht wordt. Ook weten we nog niet of de zijkant knijpbaar wordt, net zoals de HTC U11. Het Taiwanese bedrijf neemt wel de productie van de Pixel 2 op zich: het is dus niet ondenkbaar dat de knijp-feature ook in de Pixel terugkeert.

Meer over de Google Pixel 2

Er is inmiddels al aardig wat informatie over de Pixel 2 uitgelekt. Zo wordt het scherm aan de voorkant wederom voorzien van een amoled-paneel, met aan de onderkant van het toestel een usb-c-poort. Onder de motorkap krijgt de Pixel 2 een Snapdragon 835-processor met 4GB aan RAM. Bovendien wordt de Pixel 2 het eerste officiële toestel met Android 8.0.

Tot dusver is het nog niet bekend wanneer de Google Pixel 2 en zijn grotere tegenhanger officieel worden onthuld. De Google Pixel en Pixel XL werden vorig jaar tijdens een evenement in oktober aangekondigd, maar verschenen nooit in de Benelux.

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu