Nieuwe renders tonen Google Pixel 2 en Pixel 2 XL in vol ornaat

Thomas Haenen
3 oktober 2017, 9:24
2 min leestijd
Nieuwe renders tonen Google Pixel 2 en Pixel 2 XL in vol ornaat

Met nog een dag te gaan voordat de toestellen officieel verschijnen, zijn zowel de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL volledig uitgelekt. De verschillen tussen de twee zijn relatief groot.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Google Pixel 2-foto’s

Beide smartphones hebben een vernieuwd design aan de achterkant, zo blijkt uit afbeeldingen van VentureBeat. Waar de de achterkant van de originele Google Pixel half glas en half metaal was, is nu het overgrote deel metaal. Op de Google Pixel 2 zit slechts een kleine strook glas bovenaan. De smartphone verschijnt in drie kleuren: wit, zwart en babyblauw. De Google Pixel 2 XL heeft hetzelfde design aan de achterkant, maar combineert wit en zwart.

Google Pixel 2 foto's

Het grootste verschil zit hem in het design van de voorkant. De Google Pixel 2 heeft hetzelfde design als vorig jaar, met redelijk grote randen rond het 5 inch-display. De Pixel 2 XL biedt daarentegen hetzelfde voorkantvullende 6 inch-scherm dat andere high-end smartphones dit jaar hebben. Slechts boven en onder is een kleine rand te vinden.

LG en HTC

Dat komt waarschijnlijk omdat de twee toestellen door verschillende fabrikanten gemaakt zijn. Zo komt de Pixel 2 uit de fabrieken van HTC, dat nog geen voorkantvullende smartphones heeft. Het toestel neemt wel de knijpbare rand van de U11 over. De Pixel 2 XL wordt gemaakt door LG, dat met onder andere de V30 en G6 al wat ervaring heeft op dit gebied.

Google Pixel 2 foto's

Qua hardware zijn de twee smartphones identiek. Beide hebben een Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte. Achterop zit een enkele 12 megapixel-camera, voorop een dubbele set speakers. Ook lopen ze beide op Android 8.0 (Oreo).

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL worden morgen (woensdag 4 oktober) officieel aangekondigd. De Pixel 2 is vervolgens vanaf 19 oktober te koop in de Verenigde Staten, voor een adviesprijs van 649 dollar. De Pixel 2 XL volgt pas op 15 november voor 849 dollar. Of en wanneer de smartphones in Nederland verschijnen is nog maar de vraag. De originele Google Pixel en Pixel XL verschenen nooit in ons land.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu