De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

7 zaken die we nu al weten over de Google Pixel 2

Thomas Haenen
25 april 2017, 15:23
4 min leestijd
7 zaken die we nu al weten over de Google Pixel 2

Googles volgende vlaggenschip wordt waarschijnlijk pas later dit jaar officieel uitgebracht. De eerste geruchten zijn echter al uitgelekt. We nemen de specs, codenamen en verwachte release met je door.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 geruchten op een rijtje

Hoewel de Google Pixel nog altijd niet officieel in Nederland wordt verkocht, is een opvolger al onderweg. De laatste weken verschijnen er steeds meer berichten rondom de smartphone. In plaats van dat je elk bericht moet uitpluizen, hebben wij de belangrijkste geruchten voor je verzameld.

1. Codenamen: Taimen, Walleye en Muskie

Waar de meeste fabrikanten willekeurige cijfers en letters gebruiken voor hun codenamen, heeft Google om onbekende reden voor vissen gekozen. Voordat de Google Pixel vorig jaar officieel aangekondigd werd, doken er talloze berichten op over toestellen met de codenamen ‘Sailfish’ en ‘Marlin’, wat uiteindelijk respectievelijk de Pixel en Pixel XL bleken.

Google Pixel 2 geruchten

Ook dit jaar heeft Google weer wat vissen gekozen voor zijn vlaggenschepen. In verschillende databases van Google staan verwijzingen naar de Taimen en Walleye. Die laatste noemen we in Nederland de breedbekbaars. Op het eerste gezicht vrij nutteloze informatie, maar toch biedt het enkele hints. Beide zijn namelijk vrij forse vissen. Betekent dit dat beide smartphones een groot scherm krijgen? Misschien.

In de laatste weken verschenen ook geruchten over een toestel met de codenaam Muskie, of Muskellunge in het Nederlands. Ook dit is een vrij fors beest. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit ook een nieuwe Pixel-smartphone is, of een tablet of Chromebook.

2. Wederom gemaakt door HTC

Voor zijn Nexus-smartphones werkte Google jarenlang samen met verschillende fabrikanten. Google deed de software, bedrijven als Samsung, LG en Huawei waren verantwoordelijk voor de hardware. Op de Google Pixel prijkt echter alleen Googles logo.

Google Pixel 2 geruchten

Toch is Google niet volledig verantwoordelijk voor het toestel. De hardware is namelijk grotendeels door HTC ontwikkeld. De fabrikant heeft al laten weten dat het ook de Google Pixel 2 voor zijn rekening neemt. De Taiwanezen zouden namelijk een tweejarig contract hebben.

3. Specificaties: oled-scherm, Snapdragon 835

De Google Pixel beschikt over een 5 inch-scherm, terwijl de Pixel XL een 5,5 inch-display heeft. De verwachting is dat ook van de Pixel 2 (minimaal) twee versies verschijnen. Vanwege een groot tekort wordt het oled-scherm dit keer echter waarschijnlijk niet door Samsung, maar LG gemaakt. Google heeft fors geïnvesteerd in LG om een flexibel oled-scherm mogelijk te maken, dus wellicht heeft de Pixel 2 een gebogen display.

Op hardwaregebied zou Google beide smartphones willen uitrusten met een Snapdragon 835. Dat is nu nog de krachtigste hardware van het moment, onder andere te vinden in de Sony Xperia XZ Premium en sommige varianten van de Galaxy S8. Over een half jaar, als de Pixel 2 waarschijnlijk verschijnt, is deze echter alweer wat ouder. Dat maakt dit een opmerkelijk gerucht: we hadden eigenlijk verwacht dat Google voor de allernieuwste hardware zou kiezen.

google assistant toestellen

Over de overige hardware is nog weinig bekend. We verwachten 64GB aan opslagruimte, 4GB aan werkgeheugen, maar concrete details zijn er nog niet. Ook verbeteringen voor de camera’s liggen voor de hand, al waren die van de Google Pixel al uitstekend.

4. Nu écht stof- en waterdicht

Steeds meer vlaggenschepen hebben een stof- en waterdichte behuizing. De Google Pixel biedt echter minimale bescherming. Het toestel in de regen gebruiken is geen probleem, maar een hevige regenstorm of fotograferen in bad is gevaarlijker. Verschillende bronnen beweren echter dat de Google Pixel 2 wél waterdicht en IP67-gecertificeerd wordt.

5. De eerste met Android O

Recent gaf Google de eerste ontwikkelaarsversie van Android O vrij. Met de volgende versie van Android worden onder andere de notificaties verbeterd, de accuduur aangepakt en er is betere ondersteuning voor wachtwoordbeheerder.

android o privacy

Google verwacht de definitieve versie van Android O dit najaar uit te rollen. Traditiegetrouw krijgen eigen smartphones van het bedrijf de update als eerste. De kans is daarom groot dat de Google Pixel 2 de eerste smartphone met Android 8.0 wordt. Ook beveiligingsupdates en andere verbeteringen worden als eerste uitgerold voor het nieuwe vlaggenschip.

→ Lees ook: de beste Android O-verbeteringen

6. Releasedatum en adviesprijs

De eerste Google Pixel verscheen in oktober 2016 en werd een maandje eerder aangekondigd. We verwachten dat Google de aankondiging dit jaar misschien ietsje eerder doet, zodat het begin september beter kan concurreren met de iPhone 8. Toch ligt een release eind september of begin oktober het meeste voor de hand.

HTC Google Pixel 2 geruchten

De Pixel behoorde tot de duurste Android-smartphones van het moment, maar het toestel is sinds zijn release toch regelmatig uitverkocht. We verwachten dan ook niet dat het nieuwe model in prijs zakt. Een adviesprijs van 700 tot 800 euro lijkt ons realistisch, de Pixel 2 XL kost vermoedelijk 100 euro meer.

7. Mogelijke release in Nederland

Dan nu de hamvraag: brengt Google deze smartphones wél naar Nederland? De originele Google Pixel verscheen hier officieel nooit en is alleen via importerende webwinkels te bestellen.

Het is moeilijk te zeggen hoe groot de kans op een lokale release is. Google ziet Nederlands doorgaans als een vrij onbelangrijke markt. Producten verschijnen hier vaak later, en Nederlandse versies van apps laten soms lange tijd op zich wachten. Aan de andere kant vermoeden we dat de Google Pixel een test was, en dat Google een tweede model wel wereldwijd uitrolt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu