Google Pixel 2 krijgt ‘Active Edge’, meer verbeteringen uitgelekt

Thomas Haenen
19 september 2017, 11:55
2 min leestijd
Google Pixel 2 krijgt ‘Active Edge’, meer verbeteringen uitgelekt

De knijpbare rand van de Google Pixel 2 wordt de ‘Active Edge’ genoemd. Deze en verschillende andere features zijn ontdekt via de broncode van de nieuwe Google-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 knijpbare rand

Geruchten dat de Google Pixel 2 een knijpbare rand krijgt zoemen al een tijdje rond, maar worden nu bevestigd door Google zelf. Officieel houdt het bedrijf de kaken stijf op elkaar over zijn volgende smartphone, maar in de Google-app ontdekte 9to5Google verschillende details over de Pixel 2. In de broncode zijn verschillende verwijzingen te vinden naar een ‘Active Edge’.

Zo kunnen gebruikers in de Active Edge knijpen om de Google Assistant te openen. Via de instellingen wordt het daarnaast mogelijk de functionaliteit aan te passen, om zelf te kiezen welke app je opent door te knijpen. HTC stopte zo’n knijpbare rand eerder dit jaar al in een eigen vlaggenschip. Op deze HTC U11 wordt het echter ‘Edge Sense’ genoemd. De sensoren in de zijkant zijn drukgevoelig, en maken dus onderscheid tussen hard en zacht drukken.

Google Pixel 2 knijpbare rand

Google Assistant-verbeteringen: routines, accenten en hotwords

Op softwaregebied heeft Google verbeteringen voor zijn stemgestuurde assistent in petto, zo werd ontdekt in de broncode. De Google Assistant krijgt ondersteuning voor routines, een serie acties op basis van één opdracht.

Zo kun je bijvoorbeeld ‘Welterusten’ zeggen tegen je smartphone om de wekker aan te zetten, de lichten in je huis uit te schakelen en het volume op stil te zetten. Google zou overigens ook werken aan een set rustige achtergrondgeluiden van bijvoorbeeld de zee of onweer om je te helpen in slaap te vallen.

Flexibiliteit lijkt een speerpunt van Google te zijn. Er wordt namelijk ook geëxperimenteerd met nieuwe hotwords, de woorden waarmee je de assistent activeert. Nu kan dat alleen door ‘OK Google’ te zeggen, maar in de Google-app zijn sporen van meer woorden te vinden. Het is nog niet helemaal duidelijk of je helemaal zelf een hotword mag instellen, of dat je uit een door Google samengestelde lijst mag kiezen. Ook krijgt de Assistant meer stemmen, als je bijvoorbeeld liever een mannelijke stem of een ander accent hoort.

Overigens betekent dit lek niet dat deze features gegarandeerd binnenkort opduiken. Google experimenteert wel vaker met nieuwe functies die uiteindelijk niet de eindstreep halen. De kans is echter groot dat één of meer van bovenstaande functies opduikt op 4 oktober. Die woensdagavond wordt de Google Pixel 2, samen met verschillende andere nieuwe producten van het bedrijf, officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu