De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google schrapt koptelefoonaansluiting bij nieuwe Pixel-toestellen’

Wouter Nijsen
4 augustus 2017, 9:11
1 min leestijd
‘Google schrapt koptelefoonaansluiting bij nieuwe Pixel-toestellen’

Langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de nieuwe Pixel-toestellen van Google. Het bedrijf zou de koptelefoonaansluiting schrappen bij zijn nieuwe vlaggenschepen.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 2 koptelefoonaansluiting ontbreekt’

Stephen Hall, werkzaam voor het doorgaans betrouwbare 9to5Google, meldt op Twitter dat bij zowel de Pixel 2 als Pixel XL 2 de koptelefoonaansluiting ontbreekt. In plaats daarvan moeten gebruikers hun oordopjes aansluiten via bluetooth of de usb-c-poort. De Google Pixel 2 is overigens niet de eerste Android-smartphone die de 3,5mm-jack schrapt, want bijvoorbeeld de HTC U11 heeft de aansluiting ook niet.

google pixel koptelefoon

De eerste Google Pixel, die vorig jaar verscheen, heeft wel een koptelefoonaansluiting aan de bovenkant van het toestel, en het is onduidelijk waarom Google de poort opeens schrapt. Mogelijk wil het bedrijf de nieuwe smartphone dunner maken, of de ruimte gebruiken voor andere (belangrijkere) onderdelen. Apple schrapte de aansluiting vorig jaar om de iPhone 7 (Plus) waterdicht te maken, en noemde de 3,5mm-jack ‘antiek’.

Meer over de Google Pixel 2

De afgelopen weken is al het nodige over de nieuwe Pixel-toestellen gelekt. Zo zouden de telefoons beschikken over een voorkantvullend scherm, wat we kennen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en LG G6. Google zou bovendien een amoled-paneel gebruiken, wat voor helderder beeld zorgt en bovendien energiezuiniger is. Ook wordt gesproken over een knijpbare rand, vergelijkbaar met de Edge Sense-functie van de HTC U11. Daarnaast draaien de smartphones hoogstwaarschijnlijk standaard op Android O.

Het is nog onduidelijk wanneer de Pixel 2 en Pixel XL 2 worden aangekondigd en uitgebracht. De vorige Pixel-toestellen werden vorig jaar tijdens een Google-event in oktober onthuld, maar zijn nooit officieel in de Benelux verschenen. Mogelijk kiest Google er dit jaar wel voor om zijn vlaggenschepen hier uit te brengen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu