‘Google Pixel 2 heeft geen koptelefoonaansluiting’

Googles volgende smartphone moet het mogelijk zonder koptelefoonaansluiting doen. Wel wordt de Google Pixel 2 wellicht voorzien van een waterdichte behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel 2 koptelefoonaansluiting

De Google Pixel 2 heeft geen 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons, zo claimt het doorgaans betrouwbare 9to5Google op basis van een bron. Hoewel de site het nieuws niet heeft kunnen verifiëren bij andere bronnen, zegt het redelijk zeker te zijn van het nieuws.

Wel wordt onderstreept dat er nog veel kan veranderen in de aanloop naar de release van de Google Pixel 2. Voorlopige varianten van het toestel worden sinds enkele weken uitvoerig getest. Zo zijn er zowel versies met Qualcomm’s Snapdragon-chips in gebruik, maar wordt er ook geëxperimenteerd met chips van Intel. De bron maakt niet helemaal duidelijk of Google al een beslissing heeft gemaakt rond de Google Pixel 2 koptelefoonaansluiting.

made by google

Het zou een opmerkelijke zet zijn van Google. Bij de introductie van de eerste Pixel eind vorig jaar werd de aansluiting juist als een feature genoemd, zodat Google zich kon onderscheiden van Apple dat de poort schrapte op de iPhone 7.

Bovendien lijken nagenoeg alle andere Android-fabrikanten hun vlaggenschepen dit jaar van ruimte voor een koptelefoonaansluiting te voorzien. De LG G6, Huawei P10 en waarschijnlijk ook de Samsung Galaxy S8 hebben ruimte voor een koptelefoon. Enkel Lenovo bracht eind vorig jaar enkele toestellen zonder de poort uit.

Een mogelijke verklaring is dat de Google Pixel 2 waarschijnlijk waterdicht is. Het verwijderen van een poort maakt het makkelijker om die extra bescherming te bieden. Het is echter geen vereiste: Samsung, Sony en anderen produceren al jaren waterdichte smartphones mét koptelefoonaansluiting.

De Google Pixel 2 wordt waarschijnlijk pas dit najaar officieel onthuld. De smartphone zal onder andere voorzien zijn van een verbeterde camera en krachtigere hardware. Het is nog maar de vraag of de smartphone ook in Nederland gaat verschijnen. De eerste Google Pixel is vooralsnog nog steeds niet officieel in Nederland verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.