Google Pixel 2 en Pixel 2 XL officieel: dit moet je weten

Thomas Haenen
4 oktober 2017, 18:59
3 min leestijd
Breaking
Google Pixel 2 en Pixel 2 XL officieel: dit moet je weten

Zojuist zijn de Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL officieel onthuld. De smartphones hebben de krachtigste hardware van het moment, aangevuld met de nieuwste software van Google.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 officieel aangekondigd

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL draaien op Android Oreo en combineren de nieuwste versie van de software met krachtige hardware. Google zet de twee toestellen neer als vlaggenschepen voor Android: ze vertegenwoordigen het beste van wat er mogelijk is met het besturingssysteem.

Google Pixel 2 officieel

De Google Pixel 2 is vanaf halverwege oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten, de Pixel 2 XL volgt een maand later. Net als vorig jaar zijn er vooralsnog geen plannen om de smartphones in Nederland uit te brengen. De kans is echter aanzienlijk dat lokale webwinkels het toestel importeren en tegen een meerprijs hier aanbieden.

Voorkantvullend scherm met high-end specs

Hoewel Google zijn stempel op beide smartphones heeft gedrukt, komen ze in werkelijkheid uit de fabrieken van andere bedrijven rollen. Zo is de hardware van de Google Pixel 2 XL van LG afkomstig. Het scherm van de XL is met 6 inch niet alleen het grootste, maar ook bijna randloos. Slechts aan de boven- en onderkant zit een kleine balk, met ruimte voor de speakers. Dat ontwerp lijkt sterk op de LG V30, die ook dit najaar verschijnt.

HTC, dat onlangs grotendeels werd overgenomen door Google, neemt de gewone Google Pixel 2 voor zijn rekening. Een voorkantvullend scherm ontbreekt, want het 5 inch-display heeft helaas vrij grote randen. In plaats daarvan is de zijkant van het toestel voorzien van druksensoren. Google noemt het een ‘Active Edge’, vergelijkbaar met ‘Edge Sense’ van de HTC U11. Door te knijpen, open je bijvoorbeeld de Google Assistant.

Google Pixel 2 foto's

Op het design na zijn de twee smartphones identiek. Zo hebben ze beide een Snapdragon 835-chip met 4GB werkgeheugen, dezelfde chipset die ook in onder andere de OnePlus 5 en Nokia 8 zit. Google geeft gebruikers de keuze tussen 64GB en 128GB opslagruimte. Er is geen plek voor een micro-sd-geheugenkaartje en ook de koptelefoonaansluiting ontbreekt dit jaar. In plaats daarvan kun je draadloze oordopjes, zoals de nieuwe Pixel Buds, aansluiten. Ook kun je een adapter gebruiken om met normale oordopjes naar muziek te luisteren.

Pixel Visual Core

Beide Pixels hebben een 12 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Met de originele Google Pixel bewees het bedrijf al ijzersterk in camera’s te zijn. Hoewel de camerasensor destijds niet heel bijzonder was, zorgde slimme beeldverwerking ervoor dat de Google Pixel uitstekende foto’s schoot. De camera van de Pixel 2 zou vooral in situaties met weinig licht beter presteren. Hdr+-ondersteuning zorgt daarnaast voor een mooier contrast in het beeld. De camera behaalde een recordscore van 98 in de tests van de onafhankelijke camerakenners van DxOMark.

https://www.youtube.com/watch?v=zpLVsR8cSFo

Als gezegd draaien de telefoons op Android Oreo. Het gaat om een licht aangepaste versie van het besturingssysteem, met Googles eigen Pixel-launcher. Daarbij staat de stemgestuurde Google Assistant centraal. Tevens zullen nieuwe versies van Android de komende jaren als eerste voor de Pixel-smartphones verschijnen. Google belooft beide smartphones minimaal drie jaar te ondersteunen.

Google Pixel in Nederland

De Google Pixel 2 is vanaf 19 oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor een adviesprijs van 649 dollar. In Duitsland kost de telefoon 799 euro. De Google Pixel 2 XL gaat voor 849 dollar over de toonbank, maar in Duitsland (en Frankrijk) betaal je 939 euro voor het toestel. Er zijn geen plannen voor een Nederlandse release.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu