De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is hoeveel de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL straks kosten

Thomas Haenen
20 september 2017, 10:50
1 min leestijd
Dit is hoeveel de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL straks kosten

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL worden pas over een maand officieel aangekondigd, maar de prijzen liggen nu al op straat. Voordelig worden de smartphones niet.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 prijs uitgelekt

Voor de Google Pixel 2 betaal je straks 649 dollar, zo meldt Droid-Life. Een variant met 128GB opslagruimte zal verkocht worden voor 749 dollar. Omgerekend en inclusief btw komt dat neer op respectievelijk zo’n 700 en 800 euro. Voor de Pixel 2 XL, voorzien van een groter scherm, betaal je 849 dollar voor 64GB en 949 dollar voor 128GB, of respectievelijk 900 en 1000 euro.

Met adviesprijzen als deze behoren ze tot de duurste Android-smartphones van het moment. Enkel de Note 8, met een adviesprijs van 999 euro, is op dit moment prijziger. Overigens is het nog maar de vraag of de smartphones hier überhaupt verschijnen. De originele Google Pixel werd nooit in Nederland uitgebracht door Google, maar is enkel via grijze import verkrijgbaar.

Kiezen tussen knijpen en groot scherm

De Google Pixel 2 wordt door HTC gemaakt, terwijl LG de Pixel XL 2 voor zijn rekening neemt. Beide beschikken grotendeels over dezelfde hardware, waaronder een Snapdragon 835-chip. Toch hebben de twee fabrikanten ieder hun eigen unieke features toegevoegd. Zo krijgt de Pixel XL 2 een voorkantvullend 5,5 inch-scherm, vergelijbkaar met de LG V30. Deze variant verschijnt in zwart, en zwart-wit.

Bij de Pixel 2 zullen er helaas grotere randen rondom het 5 inch-scherm zitten. HTC biedt in plaats daarvan de drukgevoelige zijkant die we van de U11 kennen. Door in de rand te knijpen open je direct de Google Assistant. Uitgelekte foto’s van de achterkant tonen onder andere een zwarte, witte, en babyblauwe variant.

Op 4 oktober vindt het ‘Made by Google’-event plaats waar deze smartphones officieel aangekondigd worden. Naast de Pixel 2-reeks worden er nog verschillende andere nieuwe Google-producten getoond.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu