Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

9 problemen van de Google Pixel 2: slechte schermen, speakers en meer

Thomas Haenen
24 oktober 2017, 9:29
3 min leestijd
9 problemen van de Google Pixel 2: slechte schermen, speakers en meer

De Google Pixel 2 heeft een bijzonder slechte start. Het Android-vlaggenschip wordt al dagen na de release al geplaagd door problemen.

Lees verder na de advertentie.

Alle Google Pixel 2 problemen verzameld

Googles nieuwste smartphones worden geplaagd door problemen. Van het scherm tot de speakers tot zelfs de verpakking: elk aspect kent zijn eigen kuren. Dat is opmerkelijk, want de Pixel 2 is pas sinds vorige week verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De Pixel 2 XL is zelfs pas over een paar weken te koop, maar daar lijkt een klein aantal reviewexemplaren al voor problemen te zorgen. We hebben de grootste problemen voor je verzameld.

Google Pixel 2 XL: scherm en speakers storen flink

De Pixel 2 XL wordt het meest geplaagd door problemen. Hoewel slechts een handjevol gebruikers het toestel heeft, lijken ze haast allemaal tegen fouten aan te lopen. Eerder doken al klachten over inbrandproblemen op, maar dat lijkt niet het enige schermdefect te zijn.

Op YouTube en Reddit staan inmiddels al een groot aantal video’s en foto’s van gebruikers die last hebben van rare groene lijnen, korrelig beeld en dode pixels. Ook lijken zwarte kleuren soms uitgesmeerd te worden. Dat komt wel vaker bij smartphones voor, maar zoals deze tweet laat zien, zijn de zwarte ‘blobs’ tijdens het scrollen soms wel erg overdreven.

Zelfs bij gebruikers waar het scherm geen productieproblemen heeft, zijn er nog klachten. Zij vinden namelijk dat het scherm wel erg donker is. Google heeft ervoor gekozen om de kleuren van het beeld zo natuurlijk mogelijk te laten ogen, maar daardoor lijken ze juist weer wat dof. Andere fabrikanten zoals Samsung kiezen juist voor fel en helder beeld. Minder kleurecht, wel een stuk mooier. Google zegt in ieder geval voor dit probleem aan een oplossing te werken.

Dan zijn er nog de speakers. Aan weerszijden van het scherm zit een luidspreker die voor stereogeluid zorgen. Uit tests van 9to5Google blijkt echter dat de bovenste speaker 10 decibel zachter is dan de onderste. Het zou er mee te maken hebben dat het toestel te hard vibreert als de bovenste speaker een te hoog volume heeft.

Google Pixel 2: sissen, piepen en slechte checks

Als je dacht veilig te zijn met de kleinere Google Pixel 2, dan heb je pech. Ook dit toestel kent nog behoorlijk wat problemen. Zo zijn op het Google-forum honderden gebruikers te vinden die klagen over sissende, piepende smartphones die rare klikgeluiden maken. Google zegt ook hiervoor aan een oplossing te werken. De oorzaak is onbekend, al lijkt het geluid minder erg te zijn als je nfc uitschakelt.

Google Pixel 2 problemen

Tot slot nog een probleem dat tot nu toe slechts eenmalig is opgedoken, maar dat wel kenmerkend kneuterig is. Eén Amerikaanse gebruiker ontving een toestel met daarop een sticker dat het toestel afgekeurd was door Quality Control in de fabriek, vanwege cosmetische schade. Ondanks die sticker is het toestel echter toch ingepakt, verscheept en verkocht.

Waarom gaat er zoveel mis?

Het is een opmerkelijk lange lijst aan problemen. Toch is Google niet het enige bedrijf dat problemen heeft met een vlaggenschip. Vorig jaar nog werd Samsung geplaagd door de ontploffende Galaxy Note 7. Daar was maar vooral de accu de boosdoener, nu lijkt Google tegen meerdere problemen aan te lopen.

Voor alle schermproblemen kan LG waarschijnlijk aangewezen worden als de oorzaak. De Pixel 2 XL heeft één van de eerste oled-schermen in een smartphone die door LG is ontwikkeld. Tot nu toe was Samsung zowat de enige fabrikant die deze schermen maakte. De problemen van de afgelopen dagen maken duidelijk dat de oled-schermen van LG mogelijk nog niet klaar waren voor het grote publiek, ondanks flinke investeringen van Google.

Ook Google zelf is niet zonder schuld. De Pixel 2 maakt pijnlijk duidelijk dat Google weinig ervaring heeft met hardware. Op een handjevol mediaspelers en andere kleine apparaten laat Google de productie tot nu toe bijna altijd over aan anderen. Dat valt te merken bij de Pixel: met betere kwaliteitstests tijdens de productie waren deze problemen ongetwijfeld eerder opgedoken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu