De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo bouwde Google de Pixel 2 prototypes met stof en papier

Thomas Haenen
18 januari 2018, 9:45
2 min leestijd
Zo bouwde Google de Pixel 2 prototypes met stof en papier

Voordat Google het definitieve ontwerp van de Pixel 2 had bedacht, zijn er tientallen prototypes gepasseerd. Enkele van die vroege ontwerpen heeft Google nu gedeeld, en laten goed zien waar het bedrijf mee experimenteerde.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 prototypes opgedoken

De Google Pixel 2 had een van de meest opvallende ontwerpen van het afgelopen jaar. Waar de meeste fabrikanten tegenwoordig volledig voor glas óf volledig voor metaal gaan, koos Google voor een combinatie van beide. Ivy Ross, het hoofd van design bij het Made by Google-team, heeft die designkeuze nu toegelicht.

Volgens Ross is menselijkheid het allerbelangrijkste onderdeel van een ontwerp. Daarmee bedoelt ze “vriendelijk, zachtaardig-ogend en iets dat goed binnen je leven past,” zo zegt de topvrouw in een nieuw interview. “Hoe meer tijden we besteden voor platte scherpen, hoe groter onze behoefte aan zachte, tastbare, driedimensionale objecten.”

Google Pixel 2 prototypes

Dat zie je volgens haar terug in het ontwerp van alle recente Google-producten. Van de Google Home Mini tot de Pixelbook tot de Google Pixel 2: allemaal zijn ze een combinatie van serieuze technologie met een speels design. Om haar argument kracht bij te zetten, heeft Google ook verschillende prototypes van de Google Pixel 2 gedeeld.

Consistentie en variatie in het ontwerp

Bij de verschillende prototypes is één element in ieder geval consistent: de achterkant is altijd een combinatie van twee kleuren. Vroege versies van het apparaat hadden vrij vierkante hoeken, terwijl het bedrijf later ook nog speelde met een koddige platte versie die een stuk breder was.

De meeste ontwerpen hebben slechts twee kleuren aan de achterkant, maar Google experimenteerde ook met een gekleurde vingerafdrukscanner. Die is in het uiteindelijke ontwerp kleurloos gebleven. Een van de foto’s verraadt dat Google ook nog overwoog de Pixel 2 van verwisselbare achterkanten te voorzien.

Andere foto’s tonen het ontwerpproces voor de Daydream View, de Pixelbook en andere recente Google-producten. Daarbij lijkt het bedrijf veel te hebben geëxperimenteerd met materialen die je normaal niet met technologie associeert, zoals papier en stof.

Officieel wordt de Google Pixel 2 niet in Nederland verkocht, waarschijnlijk omdat de Google Assistant nog niet in het Nederlands werkt. Verschillende webwinkels bieden het toestel echter toch aan. De prijs daarvan is inmiddels aardig gezakt. Zo is een losse Google Pixel 2 al voor iets meer dan 500 euro te vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu