Round-up: dit zeggen internationale media over de Google Pixel 2

Thomas Haenen
18 oktober 2017, 15:55
4 min leestijd
Round-up: dit zeggen internationale media over de Google Pixel 2

Hoewel de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL officieel niet in Nederland verschijnen, kunnen Amerikanen er binnenkort al mee aan de slag. In deze round-up vind je de eerste indrukken van verschillende media.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 review round-up

De Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL dienen als dé vlaggenschepen voor Android. De toestellen zijn door Google in samenwerking met HTC en LG ontwikkeld, en moeten zo een combinatie van de beste hardware en software van het moment bieden. Internationale media die het toestel de afgelopen maanden hebben getest, zijn overwegend positief over de toestellen, al hebben ze nog aardig wat opmerkingen.

Zo wordt vooral de Google Pixel 2 bekritiseerd als een relatief kleine upgrade. De kleinere variant heeft een relatief hoge adviesprijs, maar steekt met zijn grote randen rond het scherm wat karig af bij de randloze concurrentie. Van beide smartphones worden vooral de camera en software flink geprezen. We hebben wat opvallende opmerkingen van verschillende media voor je gebundeld.

De reviews

The Verge: “De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn geen verblindend mooie smartphones. Deze toestellen zijn functioneel, niet flitsend. (…) Toch zijn veel aspecten top. Het scherm, onelegante design en gebrek aan een koptelefoonaansluiting stellen teleur, maar zonder die fouten hadden we misschien de hoogste score voor een smartphone ooit uitgedeeld.”

New York Times: “Is [de Google Pixel 2] anders dan andere vlaggenschepen? Niet echt. En Google is zich daar van bewust. (…) Bij de aankondiging lag de focus vooral op de Google Assistant, en andere ingebouwde diensten die leunen op kunstmatige intelligentie. Dat zijn ook de meest indrukwekkende onderdelen van het nieuwe toestel.”

CNET: “De Google Pixel 2 heeft een fantastische camera met optische beeldstablisatie, die goed presteert in situaties met weinig licht. Koop hem voor die fantastische camera, maar laat hem links liggen als je een koptelefoonaansluiting zoekt of een aantrekkelijk design.”

USA Today: “Ik kan beide Pixel-smartphones aanraden, hoewel ze allebei hun minpunten kennen. (…) De Pixel 2 heeft relatief grote randen rond het scherm, waardoor dat scherm stukken kleiner lijkt dan het is. De Pixel 2 XL is een sterke upgrade ten opzichte van vorig jaar, al missen we enkele features die Apple en Samsung wel bieden.”

‘De beste smartphone van dit moment, punt’

Engadget: “Ik vind het moeilijk om statements te maken als ‘Dit is de beste smartphone van dit moment, punt”, omdat het voor iedereen anders kan uitpakken. Desalniettemin durf ik wel te beweren dat de Pixel 2 en de Pixel 2 XL de beste Android-smartphones zijn die ik dit jaar heb geprobeerd – en ik heb er heel veel geprobeerd.”

Mashable: “De Google Pixel 2 is saai, maar het is wel de beste saaie smartphone van het moment. Het zijn misschien niet de allermooiste toestellen en ze barsten niet van de features, maar in een wereld waarin je meer dan 1000 dollar betaalt voor een futuristisch stukje glas zijn dit de vlaggenschepen die we nodig hebben.”

google smartphone-chip

Wired: “De Google Pixel 2 heeft het kleinste aantal minpunten van alle Android-smartphones die je nu kunt kopen. (…) Als je een toestel zoekt dat gewoon goed werkt, dan ga je voor de Pixel 2. Hij dwingt je geen Bixby op, heeft geen overbodige apps, en probeert je niet te verwarren met nutteloze features. (…) Het design is verre van futuristisch, maar is goed en gaat tenminste niet kapot bij een flinke hoosbui.”

The Next Web: “Apple gebruikte jarenlang de slogan ‘It Just Works’. Die eenvoud is waarom iOS zo populair is. De Pixel 2 maakt duidelijk dat Google dit ook wil bieden; deze smartphone wil zo pijnloos mogelijk zijn. Apps sluiten zichzelf automatisch af als het nodig is, en de camera zorgt dat de beste foto’s onder alle omstandigheden gemaakt worden. Deze telefoon is oprecht behulpzaam en wordt de komende jaren alleen maar slimmer, door Googles kunstmatige intelligentie.

Google Pixel 2 in Nederland

Helaas heeft Google geen plannen om de Pixel 2 in Nederland uit te brengen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er nog altijd geen Nederlandse Google Assistant is. Gelukkig zijn verschillende webwinkels wel van plan om een Pixel 2 via grijze import naar Nederland te halen. Daardoor kun je vanaf eind deze maand een losse Google Pixel 2 of Pixel 2 XL kopen. Ook met abonnement zijn beide smartphones dan verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu