Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google Pixel 2 krijgt géén Snapdragon 836-chip’

Thomas Haenen
6 september 2017, 9:23
2 min leestijd
‘Google Pixel 2 krijgt géén Snapdragon 836-chip’

Geruchten over een Snapdragon 836-chip ten spijt, de Google Pixel 2 moet het waarschijnlijk toch met dezelfde 835-chip doen die in andere vlaggenschepen van 2017 zit.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 Snapdragon 835-chip gepland

De Qualcomm Snapdragon 835-chip zit in zowat elke hoogwaardige Android-smartphone die dit jaar is verschenen, van de LG V30 tot de OnePlus 5 tot verschillende varianten van de Samsung Galaxy S8. Nu lijkt het erop dat ook de Google Pixel 2 deze chip krijgt. Dat is verrassend omdat bronnen eerder nog beweerden dat het de eerste smartphone met een Snapdragon 836 zou worden.

Evan Blass, een doorgaans betrouwbare telecominsider, deelde vorige maand het gerucht dat Qualcomm aan een Snapdragon 836-chip werkt. Zoals de naam al suggereert zou het een kleine upgrade gaan van de 835, met iets meer kracht. Zowel XDA-Developer als AndroidPolice claimen nu van bronnen te hebben vernomen dat er helemaal geen Snapdragon 836 in ontwikkeling is, en dat de Pixel 2 het met ‘slechts’ een 835-chip moet doen.

snapdragon 835

Blass zelf ontkent dat hij het bij het verkeerde eind heeft, en houdt vast aan zijn originele claim. In een tweet laat hij weten dat hij zijn eigen bronnen betrouwbaar acht, en nog steeds de toevoeging van een Snapdragon 836-chip verwacht.

Hoewel het klinkt als een klein verschil, kan het een groot effect hebben op de perceptie van de Google Pixel 2. Krijgt de smartphone een Snapdragon 835, dan zit het toestel op één lijn met andere toptoestellen die dit jaar zijn verschenen. Met de Snapdragon 836 heeft de smartphone echter een streepje voor.

Onthulling in oktober

Volgens de laatste geruchten wordt de Google Pixel 2 begin oktober officieel aangekondigd. Het toestel wordt geproduceerd door HTC, en heeft waarschijnlijk dezelfde druksensoren in de zijkant als de U11 van dat bedrijf. Dat betekent dat je in de zijkant kunt knijpen om bijvoorbeeld de camera te openen of een app te starten. Ook een Google Pixel XL 2, met groter scherm, zou in de maak zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu