De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google Pixel 2 heeft geen koptelefoonaansluiting, is wel waterdicht’

Thomas Haenen
7 september 2017, 14:00
3 min leestijd
‘Google Pixel 2 heeft geen koptelefoonaansluiting, is wel waterdicht’

In aanloop naar de aankondiging van de Google Pixel 2 aankondiging lekken steeds meer details over het toestel uit. Dit zijn de laatste details over opslagruimte, waterdichtheid en de koptelefoonaansluiting.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 specificaties uitgelekt

Dankzij verschillende bronnen kunnen we inmiddels een aardig compleet portret schetsen van het nieuwe vlaggenschip van Google. De Google Pixel 2 en Pixel XL 2, zoals de toestellen waarschijnlijk heten, worden begin oktober officieel aangekondigd. Met die releasedatum steeds dichterbij zijn veel details ook al uitgelekt. Dit is wat je in ieder geval moet weten over de nieuwe toestellen.

1. Pixel 2 van HTC, Pixel XL 2 van LG

Hoewel Google graag zijn eigen naam plakt op de Pixel-reeks, worden ze in werkelijkheid geproduceerd door andere fabrikanten. Vorig jaar rolden zowel de Google Pixel als de Pixel XL uit de fabrieken van HTC, dit jaar worden de taken verdeeld tussen HTC en LG.

Android vinden

HTC neemt daarbij de Google Pixel 2 voor zijn rekening, een kleinere variant met waarschijnlijk een 5 inch-scherm. Dit model krijgt een Snapdragon 835-chip, een full hd-scherm en waarschijnlijk dezelfde knijpsensoren in de zijkant als de HTC U11. LG’s Google Pixel XL 2 meet 6 inch met een QHD-resolutie, en krijgt volgens bronnen een iets krachtigere chipset en meer werkgeheugen. Beide modellen hebben 64 of 128GB opslagkeuze.

2. Design: waterdicht, maar geen koptelefoonaansluiting

Qua ontwerp zou Google slechts minimale aanpassingen maken ten opzichte van vorig jaar, met een achterkant die half glas, half metaal is. De Google Pixel 2 heeft waarschijnlijk redelijk grote randen rond het scherm, terwijl de bezels bij de grote variant kleiner zouden zijn, vergelijkbaar met de LG V30. Wel zijn beide smartphones voor het eerst stof- en waterdicht.

Google is van plan de koptelefoonaansluiting te schrappen. Intern wordt gevreesd dat consumenten niet blij zijn met de beslissing, en wordt al nagedacht over manieren om de kritiek te beperken. Zo worden beide toestellen geleverd met een dongle om je koptelefoon aan te sluiten op de usb-c-poort. Ook wordt overwogen om draadloze koptelefoons met ingebouwde Google Assistant mee te leveren.

3. Camera: focus op weinig licht

Opmerkelijk genoeg is nog weinig bekend over de geplande verbeteringen voor de camera. Dat was vorig jaar één van de sterkste punten van de Google Pixel, maar als we de geruchten geloven zet Google dit jaar slechts kleine stapjes. Er zijn geen extra lenzen of andere gimmicks gepland. We weten enkel dat Google van plan is de beeldkwaliteit in situaties met weinig licht te verbeteren, maar hoe precies is nog onduidelijk.

Google Pixel 2 specificaties

Wel toont een nieuwe, zwaar geblurde afbeelding die 9to5Google bemachtigd heeft de laser-autofocus achterop het toestel. Er zijn twee sensoren: een om de laser uit te zenden, eentje om het ‘stuiterende’ licht te ontvangen. Zo kan de Pixel 2 heel nauwkeurig de afstand tot een object meten, waardoor je sneller scherp kunt stellen.

4. Always-on display dankzij oled-scherm

Diezelfde foto biedt ook een blik op de voorkant van het toestel. Hoewel veel details onduidelijk gemaakt zijn, lijkt het te gaan om een zogenaamd always on-display. Terwijl het toestel op stand-by staat, wordt dan nog wel de tijd en je nieuwste notificaties getoond. Volgens bronnen beschikt de Pixel XL 2 over een oled-scherm, dat dit soort schermen heel energiezuinig kan tonen. Andere oled-smartphones zoals de Galaxy S8 bieden al langer een always on-optie.

Over een kleine maand worden de twee Google Pixel 2-toestellen officieel aangekondigd, en weten we of alle geruchten kloppen. Dan krijgen we hopelijk ook te horen of deze toestellen wél in Nederland verschijnen. De oorspronkelijke Google Pixel verscheen slechts in een handjevol landen, maar niet hier.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu