Google stopt met verkoop Pixel 2 (XL): zo haal je de smartphone alsnog in huis

Michel van 't Klaphek
2 april 2019, 11:45
2 min leestijd
Google stopt met verkoop Pixel 2 (XL): zo haal je de smartphone alsnog in huis

Google is gestopt met het verkopen van de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Er is echter geen man overboord, omdat je de stock Android-smartphones nog steeds bij webshops kunt kopen. Dit zijn de opties.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 verkoop gestopt

De Pixel 2 kwam anderhalf jaar geleden uit en is daarmee nog absoluut niet gedateerd, maar Google vindt dat het tijd is voor verandering. De zoekmachinegigant heeft de smartphones uit het assortiment van de Amerikaanse webshop gehaald. Wie op het toestel klikt wordt doorverwezen naar de Pixel 3, zijn opvolger.

Het nieuws werd als eerste ontdekt door Android Police. In Nederland kun je Pixel-telefoons niet rechtstreeks bij Google kopen, maar moet je bij een webshop aankloppen die de toestellen importeert. We weten niet waarom de toestellen uit de digitale schappen zijn gehaald.

Mogelijk betekent het dat de Pixel 3A, een goedkopere versie van het vlaggenschip, er binnenkort aankomt. Het wemelt al maanden van de geruchten over dit toestel, waarvan ook een XL-versie schijnt uit te komen. De toestellen zijn minder krachtig dan de normale Pixel 3 (XL), waardoor Google de prijzen laag kan houden.

Lees ook: ‘Goedkope Google Pixel 3-variant kost 450 euro, release binnenkort’

De alternatieven

Desalniettemin blijft de Pixel 2 een uitstekende telefoon. Het toestel heeft een goede camera, is verzekerd van maandelijkse veiligheidsupdates en je kunt als eerste met Android Q aan de slag. Bovendien is hij sinds de release honderden euro’s goedkoper geworden.

De Pixel 2 (XL) wordt nog door meerdere webshops aangeboden, waaronder Belsimpel. Het voordeel van bij een lokale webwinkel kopen is dat je verzekerd bent van garantie en een aanspreekpunt bij problemen.

Een losse Pixel 2 is momenteel vanaf 459 euro verkrijgbaar, terwijl je voor een losse Pixel 2 XL minstens 499 euro kwijt bent. Bij een refurbished-exemplaar gaan hier nog enkele tientjes vanaf. Betaal je liever maandelijks? Neem dan een kijkje in onze prijsvergelijker voor de beste Pixel 2 met abonnement en Pixel 2 XL met abonnement deals.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 248,-

Bekijken
Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 334,64

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu