Oeps: nieuwste Google Pixel 2 XL-update zorgt voor trager ontgrendelen

Wouter Nijsen
6 juni 2018, 11:06
2 min leestijd
Oeps: nieuwste Google Pixel 2 XL-update zorgt voor trager ontgrendelen

De beveiligingsupdate van juni, die deze week werd uitgebracht, zorgt voor problemen op de Google Pixel 2 XL. Door de nieuwste update heeft het toestel een flinke vertraging bij het ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 XL-bug ontdekt

Op Reddit zijn verschillende berichten te lezen dat na de nieuwste update voor de Pixel 2 XL voor problemen zorgt. Deze beveiligingspatch van juni  introduceert enkele verbeteringen, maar zorgt er ook voor dat de smartphone meer tijd nodig heeft om te ontgrendelen. Wanneer het scherm van de Pixel 2 XL uit staat en de vingerafdrukscanner wordt gebruikt, duurt het veel langer om de telefoon uit stand-by te halen.

google pixel 2 xl bug

Het is onduidelijk waar de bug precies door wordt veroorzaakt. Wel lijkt de vertraging te verdwijnen als het always on-display is ingeschakeld (via Instellingen > Weergave > Inactieve display). Dit lijkt te wijzen op een probleem met het scherm, en niet de vingerafdrukscanner. De fout is inmiddels bij Google bekend en het bedrijf zegt de oorzaak te onderzoeken. De reguliere Pixel 2 lijkt geen last te hebben van de problemen.

Het always on-display ingeschakeld laten is een tijdelijke oplossing, al zorgt de feature wel voor extra accuverbruik. Opvallend detail: gebruikers die de Android P-bèta draaien, melden ongeveer dezelfde problemen. Ook de Pixel 2 XL van de Android Planet-redactie doet er sinds de testversie van P een zichtbare seconde langer over om te ontgrendelen.

Meer over Googles Pixel-toestellen

Het zijn zeker niet de eerste problemen met de Google Pixel 2 XL. Kort na de release verschenen er berichten over schermproblemen. Zo krijgt het display een blauwe tint wanneer je de smartphone kantelt en is de kleurweergave nogal flets. Dat laatste werd opgelost met een update, die de optie geeft om kleuren meer verzadigd te tonen.

Later dit jaar komt Google met nieuwe Pixel-toestellen. Het gaat om de Pixel 3 en 3 XL, waarvan al het één en ander is uitgelekt. Zo zou de Pixel 3 een 5,3 inch-scherm krijgen met dunne randen, en de Pixel 3 XL een groter 6,2 inch-display met een inkeping. Verder verwachten we dat de telefoons beschikken over de Snapdragon 845-chip en Android 9.0.

Waarschijnlijk wordt de komende weken veel meer bekend over de Pixel 3-toestellen. Houd Android Planet in de gaten via de website, onze nieuwsbrief of download de officiële app voor het laatste nieuws over de smartphones.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu