Google weet Pixel 2 XL cameraproblemen nog niet op te lossen

Thomas Haenen
16 juli 2018, 12:21
2 min leestijd
Google weet Pixel 2 XL cameraproblemen nog niet op te lossen

Sommige gebruikers van de Google Pixel 2 XL worden al sinds de release geplaagd door cameraproblemen. Het bedrijf erkent het probleem eindelijk en zegt nu aan een oplossing te werken.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 2 XL cameraprobleem bekend bij Google

Bij een select groepje Google Pixel 2 XL-gebruikers sluit de camera-app op willekeurige momenten plots af. Gebruikers hebben al sinds de release van het toestel last van de bug, maar pas nu lijkt Google het probleem daadwerkelijk te erkennen. Na klachten van gebruikers op Twitter gaf Google onlangs aan dat aan een oplossing gewerkt wordt. “We zijn op de hoogte van het probleem en werken eraan,” aldus een medewerker op Twitter.

Het bedrijf biedt wel enkele tussentijdse oplossingen, al is onduidelijk hoeveel die daadwerkelijk uithalen. Gebruikers wordt aangeraden hun toestel tijdelijk in vliegtuigmodus te zetten. Ook het leegmaken van de cache van de camera-app lijkt in selecte gevallen te helpen.

Hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn door het probleem, is onbekend. Onder andere op Reddit zijn verschillende klachten te vinden. De app zou bij het opstarten soms spontaan vastlopen, of een ‘fatal eror’ in beeld tonen. In andere gevallen wordt een foto gemaakt met rare kleuren of ontbrekende delen. Bovendien is de bug niet consistent: soms lijkt alles na een paar minuten gewoon weer te werken.

Meer Google Pixel problemen

Kort na de release doken er al talloze verhalen op over problemen met de Google Pixel 2. Zo had het scherm van de Pixel 2 XL inbrandproblemen en rare kleurloze blobs in het beeld, terwijl de Pixel 2 last had van rare sisgeluiden. Het ging veelal om productieproblemen die inmiddels grotendeels opgelost lijken te zijn. Bovenstaand cameraprobleem lijkt echter aan de software te liggen, en is daarom een stuk hardnekkiger.

Dat mag inmiddels ook wel, want in de voorbije weken zijn al verschillende geruchten over de Google Pixel 3 opgedoken. Zo suggereren uitgelekte foto’s dat de smartphone een voorkantvullend scherm met inkeping heeft. Ook wordt draadloos opladen waarschijnlijk ondersteund. De onthulling staat waarschijnlijk gepland voor september of oktober, kort na de definitieve release van Android P.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu