Dit zijn alle Google Pixel 2 én Pixel 2 XL specificaties: focus op camera en beeld

Thomas Haenen
28 september 2017, 9:01
2 min leestijd
Dit zijn alle Google Pixel 2 én Pixel 2 XL specificaties: focus op camera en beeld

Met nog minder dan een week te gaan tot de officiële Google Pixel 2 onthulling liggen alle specificaties al op straat. Van voorkantvullende schermen tot geschrapte koptelefoonaansluitingen: dit is wat je moet weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 XL specificaties uitgelekt

Waar vorig jaar de Google Pixel en Pixel XL nagenoeg identieke designs hadden, zijn de verschillen dit jaar aanzienlijk. Dat claimt althans Android Authority, een doorgaans betrouwbare bron die specificaties van beide smartphones deelt. De Pixel 2 XL krijgt een design vergelijkbaar met moderne vlaggenschepen als de LG V30 en Galaxy Note 8, terwijl de gewone Pixel 2 het ontwerp van vorig jaar overneemt.

Zo wordt de Google Pixel 2 XL uitgerust met een voorkantvullend en gebogen scherm van onbekend formaat. Slechts aan de onder- en bovenkant zitten minimale randen, en 80 tot 85% van de voorkant wordt ingenomen door het scherm. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt, maar om het goed te maken zou het toestel wel over dubbele speakers aan de voorkant beschikken. Headsets kun je draadloos of via de usb-c-poort aansluiten.

Google Pixel 2 XL specificaties

Pixel 2: grote randen, kleine accu

De Pixel 2 heeft waarschijnlijk wel gewoon grote randen om het scherm. Ook hier sneuvelt de koptelefoonaansluiting, maar krijg je er een dubbele set speakers voor terug. Dit kleinere model heeft tevens een compactere accu: waar je in de XL een accucapaciteit van 3520 mAh hebt, heeft de Pixel 2 slechts 2700 mAh.

Qua hardware zijn de twee smartphones dan weer wel sterk vergelijkbaar. Zo krijgen ze beide een Snapdragon 835-chipset, dezelfde die ook in andere high-end smartphones van dit moment zit. Consumenten krijgen de keuze tussen 64 en 128GB opslagruimte.

Google hoopt zich vooral te onderscheiden op cameragebied. Beide smartphones worden uitgerust met optische beeldstabilisatie en Google’s eigen beeldchip. Die zorgde vorig jaar voor ongekend goede foto’s. Nog altijd wordt de Google Pixel-camera gezien als één van de beste smartphonecamera’s.

Active Edge: knijpen om te openen

Daarnaast worden beide smartphones voorzien van een opmerkelijke gimmick: de ‘Active Edge’. In de rand zitten druksensoren zodat je kan knijpen om apps te openen en acties uit te voeren. Deze knijpbesturing kennen we van de HTC U11. Niet geheel toevallig worden ook de nieuwe Pixel-smartphones waarschijnlijk deels door HTC gebouwd. In de U11 was de knijpbediening geen heel groot succes; we hopen dat Google er meer van weet te maken.

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL worden op 4 oktober officieel onthuld. Op die dag vindt het ‘Made by Google’-evenement plaats, waar naast de smartphone ook nieuwe laptops, speakers en meer worden verwacht.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu