‘Specs en opvallende designkeuzes van Pixel 2017-toestellen gelekt’

Erwin Vogelaar
25 juni 2017, 9:52
1 min leestijd
‘Specs en opvallende designkeuzes van Pixel 2017-toestellen gelekt’

Nieuwe geruchten bieden informatie over de twee komende Pixel 2017-toestellen. Opvallend is het ontbreken van de koptelefoonaansluiting in de opvolger van de Google Pixel.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2017-toestellen: nieuwste geruchten

Later dit jaar komt Google met twee nieuwe Pixel-toestellen. Namelijk een opvolger voor de kleinere Google Pixel, maar niet een directe opvolger voor de Pixel XL. In plaats daarvan wordt er een nog groter toestel door LG gemaakt. Een bron biedt nieuwe informatie over de specs en enkele designkeuzes tegenover website XDA Developers.

Grotere Pixel: Taimen

De grotere Pixel 2 staat bekend onder codenaam Taimen. Dit toestel krijgt waarschijnlijk een 5,99 inch-scherm, ook gemaakt door LG. Dit oled-scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Vergeleken met de Pixel XL heeft dit toestel kleinere randen, zodat het scherm beter tot zijn recht komt.

stemgestuurde speaker

Taimen beschikt onder de motorkap over een Snapdragon 835-chip met 4GB RAM. Daarnaast is er een optie voor 128GB opslagruimte. In tegenstelling tot andere vlaggenschepen op de markt krijgt dit toestel geen dubbele camera.

Kleinere Pixel: Walleye

Ook de opvolger van de kleinere Google Pixel krijgt een Snapdragon 835-chip en 4GB RAM, met een optie voor 64GB opslagruimte. Dit toestel valt op door de combinatie van flinke specs en een klein formaat. De Walleye heeft namelijk waarschijnlijk een 4,97 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Opvallend is dat de koptelefoonaansluiting geschrapt zou worden voor betere stereospeakers.

Nog een klein detail is dat Taimen de naam “Nexus Imprint” gebruikt als verwijzing naar de vingerafdrukscanner, terwijl de Walleye gewoon “Pixel imprint” gebruikt. Of dit daadwerkelijk iets betekent of dat het een foutje is in een vroege versie van het toestel, weten we nu niet. In ieder geval is het iets om in de gaten te houden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu