De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Volgende Google Pixel krijgt fysieke knop voor Google Assistant’

Thomas Haenen
12 februari 2018, 9:47
1 min leestijd
‘Volgende Google Pixel krijgt fysieke knop voor Google Assistant’

Op de Google Pixel 3 zit je stemgestuurde assistent mogelijk binnen handbereik. Google zou overwegen een fysieke knop aan het toestel toe te voegen, waarmee de Assistant direct wordt geopend.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 3 Assistant-knop in de maak’

Google Pixel 3 Assistant-knop

In een nieuwe versie van de Google-app staan verschillende verwijzingen naar een fysieke Assistant-knop, zo ontdekte XDA Developers. De site dook in het installatiebestand voor versie 7.21 van de Google-app. Daarin staan nu verschillende regels tekst die de knop beschrijven. Ze zijn alleen in de code zelf zichtbaar, maar doorgaans betekent dat dat Google intern al een nieuwe functionaliteit aan het testen is.

De broncode vermeldt een ‘Hardware_button_training’. “Druk op de Assistant-knop om deze op elk moment te openen,” zo belooft de app, gevolgd door “Je Assistant is binnen één druk in beeld”. Een bijgevoegde afbeelding (zie hiernaast) maakt het nog wat concreter en toont het silhouet van een knop op de zijkant van een smartphone met het Assistant-logo ernaast.

Hoewel de Pixel 3 niet met naam wordt genoemd, is het aannemelijk dat deze feature gereserveerd is voor dat toestel. Google ontwerpt de Pixel-smartphones zelf en gebruikt deze vaak om nieuwe features als eerste te pushen. De Pixel 2 verscheen in het najaar van 2017, waardoor het waarschijnlijk is dat Google eventuele nieuwe modellen nu al aan het testen is. De Google Pixel 3 wordt naar verwachting in oktober of november aangekondigd.

Vergelijkbaar met Bixby-knop

Met een fysieke knop voor de Assistant zou Google het voorbeeld van onder andere Samsung volgen. De Koreaanse fabrikant voegde vorig jaar een Bixby-knop toe aan de Samsung Galaxy S8. Daarmee open je direct de stemgestuurde assistent van Samsung.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu