Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit zijn de drie nieuwe Google Pixel-smartphones in 2018’

Thomas Haenen
24 oktober 2017, 16:11
2 min leestijd
‘Dit zijn de drie nieuwe Google Pixel-smartphones in 2018’

De Google Pixel 2 is nog maar net verkrijgbaar, maar bij de zoekgigant wordt al aan een nieuw model gewerkt. Codenamen voor liefst drie nieuwe Pixel-smartphones zijn mogelijk gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3 codenamen uitgelekt

Albacore, Blueline en Crosshatch zijn de codenamen voor de volgende generatie Google Pixel-smartphones, zo ontdekte Droid-Life. In de broncode van AOSP, de stockversie van Android, zijn verwijzingen naar de nieuwe toestellen te vinden.

Net als vorig jaar gebruikt Google visnamen voor zijn smartphones. De Google Pixel en Pixel XL waren respectievelijk de ‘Sailfish’ en ‘Marlin’, terwijl dit jaar de ‘Walleye’ en ‘Taimen’ als Pixel 2 en Pixel 2 XL het levenslicht zagen. De broncode verwijst naar deze vier bekende vissennamen, gevolgd door de drie nieuwe toestellen. Het is de eerste verwijzing naar de nieuwe smartphone, wat suggereert dat ze pas sinds kort in ontwikkeling zijn.

Google Pixel 3 codenamen

Van twee naar drie toestellen

Wel is het opmerkelijk dat Google blijkbaar drie toestellen in ontwikkeling heeft. Tot nu toe brengt het bedrijf steeds twee smartphones per jaar uit. Gespeculeerd wordt dat Google het model van Apple volgt met de iPhone X en iPhone 8. Dat zou betekenen dat we volgend jaar één vlaggenschip met de beste hardware van het moment krijgen, aangevuld met twee toestellen die iets minder innovatief zijn.

Geruchten over de Google Pixel 3 doken eerder dit jaar al op. Onder andere LG, Alcatel, Coolpad en HTC zouden interesse hebben in het produceren van de nieuwe hardware. Dit jaar koos Google voor LG en HTC, maar welk bedrijven volgend jaar aan de beurt zijn is nog onbekend.

Oorspronkelijk zou de voorkeur van Google bij LG hebben gelegen. Na de uitvoerige Google Pixel 2 XL-problemen die deze week zijn opgedoken, krabt het zoekbedrijf zich misschien nog een keer achter de oren. Het door LG gemaakte toestel wordt geplaagd door zoveel problemen, dat het maar de vraag is of Google het bedrijf kan vertrouwen voor volgend jaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu