De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 3 geruchten vertellen meer over de Google Pixel 3

Erwin Vogelaar
9 juni 2018, 14:17
2 min leestijd
Deze 3 geruchten vertellen meer over de Google Pixel 3

De Google Pixel 3-geruchten volgen zich plots in een rap tempo op. We zetten enkele van deze berichten op een rijtje, om meer duidelijkheid te krijgen over de nieuwe smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Drie Google Pixel 3-geruchten

Hoewel de release van de Google Pixel 3 waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, blijven de geruchten binnenrollen. Dat komt zowel door een gelekt prototype van het toestel als code in de nieuwste Developer Preview van Android P. We zetten de geruchten voor je op een rijtje.

1. Draadloos opladen

In Developer Preview 3 van Android P zijn verwijzingen te vinden naar een station voor draadloos opladen van Google. Deze is mogelijk bedoeld voor de Pixel 3. Dat lijkt logisch, want op gelekte foto’s van een prototype van de Google Pixel 3 is waarschijnlijk een glazen achterkant te zien.

Een glazen achterkant betekent niet dat het toestel vanzelfsprekend draadloos opladen ondersteunt, want dat doet de OnePlus 6 bijvoorbeeld ook niet. De glazen achterkant in combinatie met de gevonden code in Android P maakt het echter wel bijzonder waarschijnlijk.

2. Knijpbesturing blijft

De knijpbesturing blijft waarschijnlijk ook in de Pixel 3 aanwezig. HTC introduceerde de mogelijkheid om in een smartphone te knijpen voor het activeren van bepaalde functies. Deze Active Edge-functie kwam ook in de Pixel 2 terecht om bijvoorbeeld Google Assistant te activeren, of om een alarm uit te zetten. Het eerder genoemde prototype van de Pixel 3 zou trillen bij het knijpen, wat aangeeft dat de knijpbesturing terugkeert.

Het gerucht wordt ondersteunt door code in de Developer Preview 3 van Android P, waar wordt gesproken over de nieuwe mogelijkheid om het toestel wakker te maken door te knijpen.

3. Design geeft Pixel eigen smoel

Eerder schreven we al over het design van het Pixel 3 XL-prototype. Wat opvalt aan de gelekte beelden, is dat het design lijkt op die van de Pixel 2. Het toestel voelt daardoor meer als een update, inclusief notch in de Pixel 3 XL, dan een compleet nieuw toestel. Dat is waarschijnlijk bewust, zodat Google een herkenbare stijl krijgt.

Het toestel valt op tussen de andere Android-smartphones die steeds meer op elkaar lijken. Ook gelooft Google nog steeds in de enkele camera. Terwijl andere bedrijven kiezen voor twee of drie camera’s, blijft Google bij één lens met de juiste software om mooie beelden te maken.

Wil je nieuws over de Pixel 3 in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu